29 / 04 / 2024

Arap dünyasını Türkiye'den ev almaya, hayranı oldukları Türk dizi oyuncuları çağıracak!

Arap dünyasını Türkiye'den ev almaya, hayranı oldukları Türk dizi oyuncuları çağıracak!

Petrodolar milyarderlerine mütekabiliyeti ünlü yıldızlar tanıtacak. Arap ülkelerinde popüler olan Gümüş dizisinin iki yıldızı Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden Arapları komşu olmaya davet edecek



Türk yıldızlar, mülk edinmenin önündeki engellerin kalktığını duyuracak, Türkiye'nin güzelliklerini anlatacak. Hâlâ Arap dünyasında fenomen olan Gümüş dizisinin iki yıldızı Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden ile yine Ortadoğu'da en sevilen yıldızlar Tuğba Büyüküstün ve Saruhan Hünel gibi isimler Arapları komşu olmaya davet edecek. Ünlü isimlerle yürütülecek kampanyayla Mütekabiliyet Yasası sonrası gelirin orta vadede 40 milyar doları bulması bekleniyor. Meclis gündeminde bulunan Mütekabiliyet Yasası çıkar çıkmaz Suudi Arabistan, Katar, Dubai, Kuveyt gibi petrodolar milyarderlerinin çok olduğu Arap ülkelerinde özel Türkiye tanıtım programları, fuarlar ve paneller düzenlenecek. Tüm bu organizasyonlarda Türkiye'nin tüm güzellikleri anlatılacak. Ayrıca fuarlarda Türk inşaat firmaları projelerini anlatacak ve tanıtım panelleri yapılacak. Ayrıca bu bölgelerde oynatılmak üzere reklam filmleri hazırlanacak. Türkiye'nin doğal güzellikleri, tarihi zenginliği ve hoşgörü ortamı anlatılacak. 

Elçiler de devreye girdi

Hem projelerini hem de Türkiye'nin güzelliklerini anlatacak firmalar özel turlarla Arap müşterilere projelerini ve Türkiye'nin güzelliklerini yerinde gösterecek. Ayrıca bakanlık büyükelçilik ve konsoloslukları da harekete geçirerek projenin başarıya ulaşmasını sağlayacak. İsteyen yabancılar konut edinme ile büyükelçilik ve konsolosluklardan bilgi alacak, gerek isimlerle iletişimi sağlanacak.


Yasa çıkmadan kaparo veriyorlar

Müte kabiliyet Yasası Meclis'te beklerken, Araplar gayrimenkul almak için sıraya girdi bile. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yasa çıkmamış olmasına rağmen özellikle İstanbul ve Antalya'da Arapların kaparo verdiğini ve yasa çıkar çıkmaz gayrimenkul edinmek için harekete geçeceklerini söyledi.

Sabah



Geri Dön