06 / 05 / 2024

Selçuk Geçer iki hafta sonrasını işaret etti! Dolar sert uçacak!

Selçuk Geçer iki hafta sonrasını işaret etti! Dolar sert uçacak!

Ekonomist Selçuk Geçer, elinde Doları olanları çok net bir şekilde iki hafta sonrasını beklemeleri için uyardı. Türkiye’de birçok yatırımcı doların hangi seyirde ilerleyeceğini merak ediyor. Selçuk Geçer konuyla ilgili çok önemli yorumlarda bulunarak kritik tarihi açıkladı.



Dolar kuru uzun zamandır 18 bandından hareket ediyor. Doların enflasyon karşısında getirisinin olmaması yüzünden Kur Korumalı mevduat hesaplarına da ilgi arttı ve son dönemlerde KKM'ye giriş konusunda rekor kırıldı. 

Kur korumalı mevduat hesabında aralık ayının son haftasıyla ocak ayının ilk haftasında yaşanan 93 milyar liralık hızlı düşüşten sonra DTH dönüşümlülerde faiz sınırlamasının kaldırılması özellikle son iki haftada hızlı bir artış başlattı.

KKM bakiyesi 6 Ocak’tan bu yana artıyor. Son beş haftadaki artış 114 milyar lirayı buldu. KKM, 10 Şubat’ta 1 trilyon 484 milyar liraya ulaştı. Bu, KKM’nin şimdiye kadar çıktığı en yüksek düzey.         

İhracatçılar da rekabet için döviz kurunun düşük kalmasından şikayetçi, hatta bunun için de Merkez Bankası ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Selçuk Geçer iki hafta sonrasını işaret etti! Dolar sert uçacak!

Ekonomik göstergelerle ilgili çok dikkat çekici tespitlerde bulunan ekonomist Selçuk Geçer ve Çetin Ünsalan da YouTube programlarında dolar kuruyla ilgili çok dikkat çekici değerlendirmeler ve uyarılar yaptı.

Çetin Ünsalan'ın devalüasyon hatırlatması dikkat çekti. İşte o programda Ünsalan'ın Selçuk Geçer'in sorusuna verdiği yanıt:

Selçuk Geçer'in "Uzun vadeli borçlarımız azalmış ne düşünüyorsun bu konuda?" sorusuna Çetin Ünsalan şu cevabı verdi:

Normal şartlarda çok şükür borç almıyoruz artık borçlarımız azalıyor demeyi çok isterdim ama film öyle değil. Uzun vadeli borçların azalması toplam borcun azalıp azalmamasıyla alakalı değil borç alma ihtiyacımızın azalmasıyla alakalı da değil borç bulamamaktan kaynaklı. Kısa vadeli borçlarda atlama olmasından anlayabiliriz bunu. 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Şubat 2023 tarihinde saat 19.08'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,84 Türk Lirası, Euro 20,11 Türk Lirası, altının gramı ise bin 113 Türk Lirası değerinde.

Ziraat Bankası 'Aman dikkat' diyerek uyardı! 50 bin TL için son 11 gün!

İslam Memiş'ten son altın yorumu geldi! Altın yatırımcıları bu tarihe dikkat etsin!

Selçuk Geçer: 'Doları olanlar bu tarihi beklesin!'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön