27 / 04 / 2024

SGK, Ankara'daki 3 arsayı KDV'den muaf satışa sundu: İhalesi 5 Ekim'de! 

SGK, Ankara'daki 3 arsayı KDV'den muaf satışa sundu: İhalesi 5 Ekim'de! 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Ankara ili, Elmadağ, Kahramankazan ve Polatlı ilçelerinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki SGK'nın başkentte satışa sunduğu arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar...



Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından,  Ankara  ili, Elmadağ, Kahramankazan ve Polatlı ilçelerinde yer alan 3 adet arsa satışa sunuldu. 

Ankara'nın Elmadağ, Kahramankazan ve Polatlı ilçelerinde yer alan arsalar için satış ihalesi açık artırma usulü ile 5 Ekim ve 6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlk ihale saat 10:00'da yapılacak. 

Söz konusu arsalar için başvurular 26 Eylül ile 29 Eylül tarihleri arasında alınacak. 

SGK, Ankara daki 3 arsayı KDV den muaf satışa sundu: İhalesi 5 Ekim de! 

SGK tarafından satışa sunulan Ankara'daki arsaların imar durumları konut alanı, sanayi depolama alanı ve özel proje alanı olarak belirtildi. Arsaların yüzölçümleri ise 1.907 metrekare, 8 bin 378 metrekare ve 21 bin 761 metrekare şeklinde açıklandı. 

Ankara'nın Elmadağ, Kahramankazan ve Polatlı ilçelerinde yer alan arsalar için 286 bin 50 TL ve 3 milyon 264 bin 294 TL arasında değişen geçici teminat bedelleri belirlendi. 

KDV'den muaf olarak satışı yapılacak arsaların fiyatları ise, 5 milyon 721 bin TL, 25 milyon 134 bin TL ve 65 milyon 285 bin 880 TL şeklinde açıklandı. 

SGK, Ankara daki 3 arsayı KDV den muaf satışa sundu: İhalesi 5 Ekim de! 

İlan metni:

GAYRİMENKULLER SATILACAKTIR

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

Mülkiyeti Kurumumuza ait olan aşağıda listede tapu bilgileri yazılı gayrimenkullerin 16/5/2006 tarihli ve 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumuna İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunun 35’inci maddesinin yedinci fıkrası ile Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin (Kararname Numarası: 4) 423’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ve Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlarının Elektronik Ortamda Yapılacak Satışlarına İlişkin Yönetmelik maddelerine göre Kurum internet sitesinde yer alan Elektronik Satış Portalı üzerinden açık artırma usulü ile 05-06/10/2023 tarihleri arasında satış ihalesi yapılacaktır.

Kurumumuz 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olmayıp gayrimenkul satış ihalesini yapıp yapmamakta tamamen serbesttir. Satış ihalesi ile ilgili verilen bilgiler taahhüt niteliğinde olmayıp genel bilgi mahiyetindedir.
İhaleye katılmak isteyenler, taşınmazın ihale dokümanını, e-Devlet Kapısı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Elektronik Satış Portalına giriş yaparak bedelsiz olarak görebilir. Satın alınmak istenilen gayrimenkul için belirlenen teminat bedelini; tahsilata yetkili bankalara “Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeme yapma” talebiyle müracaatta bulunarak, başvuru sırasında kendilerine verilecek barkod numarası ile yatıracaklardır.

Yatırılacak teminatın teminat mektubu olması halinde, bankadan alınan şartnamede belirtilen niteliklere haiz teminat mektubunun başvuru sonunda istekliye verilen barkod numarası ile birlikte herhangi bir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığına başvuru bitiş tarihi mesai bitiminden önce teslim edilmesi zorunludur.

Teminat olarak, Devlet İhale Kanunu ile Kamu İhale Kanununda belirtilen tedavüldeki Türk parası, 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamındaki kurum ve kuruluşlar tarafından verilen süresiz kesin teminat mektupları, Resmî Gazete’ de belirlenen günlük bedelleri üzerinden Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen devlet iç borçlanma senetleri ve bu senetlerin yerine geçen belgeler kabul edilir. Başka teminatlar kabul edilmez.

Satın alınmak istenilen gayrimenkule ait teklif ve belgeler, ihale başvuru tarihleri içinde Sosyal Güvenlik Kurumu Elektronik Satış Portalına yüklenecektir. İstekliler Elektronik Satış Portalına yükleyecekleri belgelerin doğruluğundan ve okunabilirliğinden sorumludur. Sosyal Güvenlik Kurumu Elektronik Satış Portalına e-Devlet ile giriş yapılarak ihaleye iştirak edilir. İhaleye başvuru yapan ancak ihaleye katılmayan teklif sahibinin ilk teklifi son ve kesin teklif olarak kabul edilir. İhale başvuru bitiş tarihinden sonra başvuru yapılamayacaktır.

Daha fazla bilgi almak isteyenler Kuruma ait 0312 585 6135/ 0312 585 6134/ 0312 585 6143/ 0312 585 6145 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler.

SGK, Ankara daki 3 arsayı KDV den muaf satışa sundu: İhalesi 5 Ekim de! 

SGK'dan 19 Eylül'de yapılan bir son dakika açıklamasına göre; Ankara'daki 3 gayrimenkul için yapılacak ihale iptal edildi. 

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

Çiftçilere müjde: Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için ne kadar mazot gübre desteği verilecek?

DSİ'den dolgun maaşla personel alımı müjdesi! Devlet ve Su İşleri 74 bin TL maaş ile personel alacak! Yarın başlıyor...

Emeklilerin Cumhuriyet ikramiyesi 10 bin TL mi olacak? Emekliler Derneği'nden flaş açıklama geldi! 


Geri Dön