11 / 05 / 2024

SGK paranızı toplu olarak ödeyecek! Hemen süresi bitmeden başvurun! SGK'dan toplu ödeme fırsatı!

SGK paranızı toplu olarak ödeyecek! Hemen süresi bitmeden başvurun! SGK'dan toplu ödeme fırsatı!

Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalı olanların yakınlarını ilgilendiren toplu ödeme fırsatını duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bu ödeme çeyiz parası şeklinde biliniyor. İşte detaylar...



İhtiyaç sahiplerine yapılan nakdi yardımlar arasında yer alan ölüm aylığı, sigortalı kişilerin hayatlarını kaybetmesi durumunda hak sahiplerine veriliyor. Eğer kız çocuklarına verilen ölüm aylığı, evlilik durumu söz konusu olduğunda çeyiz parasına dönüşüyor ancak söz konusu bu ödemeyi alabilmek için belirli bir süreyi aşmamak gerekli.

SGK paranızı toplu olarak ödeyecek! Hemen süresi bitmeden başvurun! SGK dan toplu ödeme fırsatı!

Egehaber'de yer alan habere göre, tek seferde toplu olarak ödenen söz konusu bu yardım belirlenen şartlar sağlandığında hemen alınıyor. Bu ödemeyi alabilmek için 5 yıl şartı da bulunuyor. Bu süre sonunda yapılan başvurular ne yazık ki kabul edilmiyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, en düşük emekli maaşının bu sene 2500 TL olmasından sonra diğer kalemlerde de artış yaşandı. Açıklanan son verilere göre yetim parası (ölüm aylığı) en düşük hisse üzerinden (yüzde 25) yetim maaşı alan kız çocuklarına aylık 625 lira şeklinde veriliyor. Bu yardım da 24 ay için toplamda 15 bin lira şeklinde ödeniyor. Çeyiz parası tek bir seferde veriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön