21 / 05 / 2024

SGK'dan açıklama geldi! Bu tarihte işe başlayanlar 44 yaşında emekli olabiliyor!

SGK'dan açıklama geldi! Bu tarihte işe başlayanlar 44 yaşında emekli olabiliyor!

Emeklilikte yaşa takılanlar tasarısı üzerindeki çalışmalar hızla devam ediyor. Tasarı kapsamında emeklilik hakkı kazanmak için yaş şartını tamamlayamayanlar için yeni bir gelişme yaşandı.



Emeklilik çağına gelmiş ancak yaş şartı nedeniyle emekli olamayan milyonlarca vatandaşın beklediği düzenlemeler EYT yasası kapsamında devam etmektedir. Ancak gününü doldurmuş ve emekli olmak isteyenler için müjdeli bir haber geldi. Yapılan düzenlemeyle birlikte emeklilik yolu açıldı.

SGK dan açıklama geldi! Bu tarihte işe başlayanlar 44 yaşında emekli olabiliyor!

SGK’dan son dakika açıklaması: O tarihte sigorta girişi olanlar dikkat! 42, 43,44,45 yaşında emekli olabilecek

Emeklilik yasası ile ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Emeklilik için yıl, yaş ve ikramiye günleri hesaplandıktan sonra birçok çalışan emekli olmak için sabırsızlanıyor. Kalıcı olarak 3600 gün prim ödeyenlerin emeklilik hakkı bulunurken, bazı durumlarda erken emeklilik seçeneği de bulunuyor. Ancak erken emeklilik için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT yasası, aralık ayında yürürlüğe girecek. Yasaya ilişkin son gelişmeler yakından takip edilirken, emekli olmak isteyen çalışanların belirli formaliteleri yerine getirmeleri gerekiyor.

Emekli olmak için kanunen belirli bir yaşa gelmek ve belirli gün sayısı için prim ödemek gerekiyor. Kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl sigortalılık süresinin tamamlanması emeklilik hakkını doğuruyor. Yaş, sigorta primi ve sigorta günlerinin yerine getirilmesi gibi kriterleri sağlayan kişiler emekli olabiliyor. Bu şartlar, emeklilik sürecini kısaltarak farklı emeklilik seçenekleri sunabiliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön