04 / 05 / 2024

SGK’dan haber geldi! Tek tek hesaplanacak! Asgari ücrette 60 bin TL destek ödemesi yapılacak! Bunu kaçırmayın

SGK’dan haber geldi! Tek tek hesaplanacak! Asgari ücrette 60 bin TL destek ödemesi yapılacak! Bunu kaçırmayın

İş verene asgari ücret desteği tekrar devreye girdi. Peki iş verene ne kadar destek sağlanacak? Bu destekten kimler yararlanacak? İşte detaylar…



PEKİ KİMLER DESTEK ALACAK?

Bu kararlar uygulamaya girince de 2022’nin temmuz - aralık dönemi boyunca çalışan sayısı ve sektör ayrımı olmadan tüm işverenlere günlük 3. 33 TL, aylık 100 TL, altı aylık olarak da toplam 600 TL asgari ücret desteği sağlanacak. Yani 100 kişi çalıştırıyor iseniz yıl sonuna kadar 60 bin TL asgari ücret desteği almış olacaksınız. Fakat bin kişilik bir işletme ise 600 bin TL’den destek sağlanacak.

ASGARİ ÜCRETTEN İŞVERENLER NASIL YARARLANACAK?

Asgari ücret desteğinden faydalanabilmek için 2021’in Ocak - Aralık döneminde söylenilen sigortalı sayısının altına düşülmemesi lazım. Geçen yılın tamamında işyerinde 100 kişi çalışıyor ise ve bu yılın ilk yarısında aynı işletmede çalışan sayısı 90’a düşmüş ise o işletme asgari ücret desteğinden faydalanamayacak. Aynı işyeri 2022 yılında çalışan sayısını 110’a yükseltti ise tüm çalışanlar için fayda alabilecek.

Asgari ücret desteği uzun vadeli şekilde sigorta kollarına çalışanlar için verilecek. Kamu idarelerine ait kadro ve pozisyonlarda ise 4/A sigorta kapsamında çalışan sigortalılar destekten faydalanamayacak. Fakat 2022 yılında kurulan işletmeler de ise asgari ücret desteğinden yararlanabilecek.

BAŞVURU ŞARTI YOK

Asgari ücret desteğinden faydalanmak için işyerlerinin herhangi bir başvurma şartı yok. Asgari ücret desteği tutarı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik hesaplanmış olacak. Destek, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmış olacak. İşveren, bu yılın son altı ayında çalıştırdığı kişileri Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildirmez veya primlerini eksik bildirirse ve bunun da tespiti yapılmış olur ise asgari ücret desteği gecikme cezası ile birlikte geri alınmış olacak. Bu durumda olan işverenler asgari ücret desteğinden faydalanamayacak.

SGK’dan haber geldi! Tek tek hesaplanacak! Asgari ücrette 60 bin TL destek ödemesi yapılacak! Bunu kaçırmayın

EDİTÖR NOTU: Bu haber 6 Ağustos 2022 tarihinde saat 12.14'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,41 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1036 Türk Lirası değerinde.

Türkiye’nin üç büyük ilinden ekmeğe zam! İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de ekmek ne kadar oldu? İşte detaylar…

Bankaların promosyon yarışı devam ediyor! Emekliler 7 bin 500 liraya kadar promosyon alabilecek!

Euro aynı şekilde devam ediyor! Tutabilene aşk olsun! Euroda son durum ne? Euro/TL'de son dakika 6 Ağustos 2022

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön