21 / 05 / 2024

Sıfır araç alacaklar dikkat! İnceleme başlatıldı

Sıfır araç alacaklar dikkat! İnceleme başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı '0 km' araç satışlarına yönelik inceleme başlatıyor. İnceleme sonucunda araç satışlarında usulsüzlük tespit edilmesi halinde inceleme kapsamındaki bayi ve distribütörlere ceza kesecek. İşte tüm detaylar...



CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK
Liste fiyatı üzerinde talep edilen ücretlerin 'vergi kaçakçılığı' olarak değerlendirileceği kaydedilirken, inceleme sonucunda araç satışlarında usulsüzlük tespit edilmesi halinde söz konusu bayi ve distribütörlere cezai işlem uygulanacak.

'İNCELEMENİN BAŞLATILMASINDAN MEMNUNUZ'
Söz konusu incelemeyi Habertürk TV'ye değerlendiren Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt "İddia edilen husus bazı bayilerin otomobili liste fiyatından satmak yerine, bir miktar daha açıktan tahsilat yaptığı. Bu incelemenin başlatılmasından DOLAYI memnunuz. Çünkü bu iddialar bizim de duyduğumuz iddialar. Hiç olmazsa bu incelemenin sonucunda varsa bu uygulamalar, bunların tespit edilip gerekli yaptırımların uygulanmasını çok yerinde ve doğru bir karar olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.


Geri Dön