25 / 08 / 2024

Sıfır otomobilde bakın bir de hangi sorun eklendi! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Sıfır otomobilde bakın bir de hangi sorun eklendi! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Sıfır otomobil piyasasında bulunurluk problemine bir de lojistik sıkıntıları eklendi. Her ay değişen listeler ile otomobil fiyatları yükselmeye devam ediyor. Yalnızca bu ay yüzde 8 zam gelen sıfır araç fiyatları için yeni bir gelişme daha yaşandı.



LİSTE FİYATLARININ ÜZERİNDEN SATILIYOR

Fakat Türkiye’de enflasyon kaybaklı talep-arz makası ciddi bir şekilde açılmasının ardından otomobiller de birer yatırım aracına dönüşmüş oldu. Bu durum hali hazırda zaten yüksek olan otomobil fiyatlarının her geçen gün daha da artmasına neden olurken, yaşanan bu gelişme fırsatçılığı ve karaborsayı da beraberinde getirmiş oldu.

Edinilen bilgilere göre, bayilerde bulunamayan otomobiller ilan sitelerinde liste fiyatının en az yüzde 20-30 üstünde satılmaya başlandı. Şu an neredeyse hiçbir yetkili serviste (bayi) liste fiyatından otomobil satışı gerçekleşmezken otomobil az, talep çok olduğu için fiyatlardaki artışa engel olunamıyor.

Sıfır otomobilde bakın bir de hangi sorun eklendi! Duyunca çok şaşıracaksınız!

ARAÇ FİYATLARINDAKİ ARTIŞ SÜRECEK Mİ?

Yetkililerin konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, "Otomotiv üreticileri fiyatlarını arttırmaya devam ederken, bayiler fiyatları yeniden yükseltiyor. Bayi fiyatlandırması ile liste fiyatı arasındaki fark tedarik zinciri geliştiği sürece düşmeye devam edecek. Fakat çoğu model için liste fiyatına geri dönüş 2023’te gerçekleşmeyebilir” ifadeleri kullanıldı.

Asgari ücrette flaş iddia! Bu iddia gerçekse yer yerinden oynar! İşte son durum!

Dolarda korkutan hareketlilik! Peş peşe açıklanan rakamlar sonrası herkes döviz bürolarına akın etti!

Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!


Geri Dön