17 / 05 / 2024

Sigorta şirketlerine önemli çağrı: Depremde 1 milyondan fazla araç hasar gördü, hasarları acilen ödenmeli!

Sigorta şirketlerine önemli çağrı: Depremde 1 milyondan fazla araç hasar gördü, hasarları acilen ödenmeli!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çok sayıda bina hasar alıp yıkılırken, milyonlarca araç da hasara uğradı. Sivil toplum kuruluşları ise bölgede depremzedelerin mağduriyetini hafifletmek için bir an önce sigorta şirketlerinin kasko zararlarını karşılamasını istiyor.



Dünya Gazetesi’nin konuya ilişkin haberine göre, deprem felaketlerinden etkilenen illerdeki toplam motorlu kara taşıtı sayısı Ocak 2023 tarihi itibarıyla 3 milyon 298 bin 433 adet civarında. Bu rakamın 1 milyon 546 bin 280 adedini otomobiller oluşturuyor. Geriye kalanlar ise motosiklet, kamyonet, traktör, kamyon, minübüs ve otobüs gibi araçlardan oluşuyor.

Sigorta şirketlerine önemli çağrı: Depremde 1 milyondan fazla araç hasar gördü, hasarları acilen ödenmeli!

KASKO HEMEN ÖDENMELİ

MASFED Başkanı Aydın Erkoç, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinden hasar gören araçlar ile ilgili sigorta şirketlerine çağrıda bulunarak kasko bedellerinin hak sahiplerine acilen ödenmesini istedi. Depremden sağ kurtulan çok sayıda vatandaşın, kaynak ihtiyacı nedeniyle sağlam veya hasarlı araçlarını satışa çıkardığını kaydeden Erkoç, sigorta şirketlerinin hızlı bir şekilde mağdur olan vatandaşların hasarlarını karşılaması çağrısında bulundu. Erkoç, depremin etkilediği bölgelerde yaşayan vatandaşlardan araçları olanların önemli bir bölümünün kasko poliçesine sahip olduğunu ileri sürdü. Erkoç, bu nedenle sigorta şirketlerine yaptığı çağrıda, mağdur olan vatandaşların hasarlarının acilen ödenmesini istedi. Erkoç, “Tamamen kullanılmaz duruma gelen araçlar için sigorta poliçesinde yer alan hükümlere göre ya yeni araç temin etmek zorundalar ya da kaybedilen araçların bedelleri ödenmek zorunda” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön