02 / 05 / 2024

Sigorta şirketlerine önemli çağrı: Depremde 1 milyondan fazla araç hasar gördü, hasarları acilen ödenmeli!

Sigorta şirketlerine önemli çağrı: Depremde 1 milyondan fazla araç hasar gördü, hasarları acilen ödenmeli!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çok sayıda bina hasar alıp yıkılırken, milyonlarca araç da hasara uğradı. Sivil toplum kuruluşları ise bölgede depremzedelerin mağduriyetini hafifletmek için bir an önce sigorta şirketlerinin kasko zararlarını karşılamasını istiyor.



Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda bina hasar görürken, binlerce bina ise yıkıldı. Bölgede 13,5 milyonu vatandaşı etkileyen deprem felaketi aynı zamanda çok sayıda aracın da hasar görmesine yol açtı. 6 Şubat’ta peş peşe yaşanan depremler nedeniyle 1 milyonu aşkın aracın da hasar gördüğü belirtiliyor. Deprem felaketinden etkilenen 11 şehrimizde 1,5 milyonu otomobil olmak üzere 3,3 milyon taşıt bulunuyor. Sözkonusu araçlardan ne kadarının hasar gördüğünün önümüzdeki günlerde netleşmesi beklenirken, yaklaşık üçte birlik bölümünün hasar gördüğü tahmin ediliyor.

Sigorta şirketlerine önemli çağrı: Depremde 1 milyondan fazla araç hasar gördü, hasarları acilen ödenmeli!

Deprem nedeniyle araçları hasar gören vatandaşların zararlarını karşılayabilmesi için öncelikle kasko yaptırmış ve deprem teminatına sahip olması şartı aranıyor. Zorunlu trafik sigortası, sadece sürücünün karşı tarafa verdiği zararları karşıladığı için deprem hasarları bu kapsamda ele alınmıyor. Kasko poliçesinde ise teminat altına alınan riskler arasında deprem gibi doğal afetlerin de yer alması şartı aranıyor. Mevzuata göre eğer araçta kısmi hasar varsa tamir giderleri, pert olmuşsa yasal kesintilerden sonra rayiç bedeli ödeniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön