03 / 05 / 2024

Simitte şok zam! O şehirde simidin fiyatı kaç para oldu?

Simitte şok zam! O şehirde simidin fiyatı kaç para oldu?

Enflasyonla birlikte fiyatları sürekli değişen ürünler nedeniyle vatandaşın morali git gide bozuluyor. Özellikle dar gelirliler artık bütçesine uygun hemen hiç bir ürünü gönül rahatlığıyla alamaz hale geldi. İşte vatandaşın belini büken bu fiyat artışlarıyla ilgili son haber simitten geldi.



Türkiye’de artık zam haberinin duyulmayan bir tek gün geçmiyor. Sadece gıda için bile kılı kırk yaran hesaplar yapmak zorunda kalan vatandaşın temel gıda maddesi ekmeğin fiyatında sürekli yaşanan fiyat artışlarına simit de dahil oldu ve Türkiye’nin ikinci büyük kenti Ankara’da simit fiyatı 7 TL’ye yükseldi.

Simitte şok zam! O şehirde simidin fiyatı kaç para oldu?

Konuyla ilgili açıklama yapan  Ankara  Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş simide zam geldiğini ve yarından itibaren 7 liraya satılacağını bildirdi.

Gazete Duvar’ın haberine göre Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, 23 Ocak 2023 Pazartesi gününden itibaren Ankara’da 100 gramlık simidin 7 liraya satılacağını duyurdu. Delibaş, yalnızca Ankara’da değil tüm Türkiye’de doğalgazın yüzde 164, elektriğin ise yüzde 200 zamlanması, un fiyatlarının tekrardan yüzde 20, yüzde 30 civarında artması, susam fiyatının yeniden hareketlenmesi, kiralardaki artış ve asgari ücretin yüzde 65 artmasından almasından dolayı Ankara’da simit fiyatlarının 7 TL olarak belirlendiğini söyledi.


Geri Dön