28 / 07 / 2024

Simitte şok zam! O şehirde simidin fiyatı kaç para oldu?

Simitte şok zam! O şehirde simidin fiyatı kaç para oldu?

Enflasyonla birlikte fiyatları sürekli değişen ürünler nedeniyle vatandaşın morali git gide bozuluyor. Özellikle dar gelirliler artık bütçesine uygun hemen hiç bir ürünü gönül rahatlığıyla alamaz hale geldi. İşte vatandaşın belini büken bu fiyat artışlarıyla ilgili son haber simitten geldi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Diğer yandan İstanbul’da da simit fiyatlarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir tartışma başlamıştı. Özellikle İstanbul’un işlek ilçelerinde simit 7,5 TL’den satılmaya başlanmıştı.

Simitte şok zam! O şehirde simidin fiyatı kaç para oldu?

Konuyla ilgili İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir ise, yaptığı açıklamada, İstanbul’da simit fiyatının 7,5 değil, 5 TL olduğunu duyurmuştu.

İstanbul genelinde 100 gramlık simidin halen 5 TL olduğunu vurgulayarak Özdemir, , “Simitte zam kararımız yok. Bunlar art niyetli kişiler” ifadesini kullanmıştı.

Simit fiyatlarına zam gelip gelmediği ile ilgili ANKA’nın sorularını yanıtlayan Özdemir, kendilerinin böyle bir zam kararı almadıklarını ve bu kişilerin art niyetli olduğunu söyledi.

Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, bundan önce de simit maliyetinin 5 TL’ye yükseldiğini olduğunu iddia etmiş ve simidin haricinde açma ve poğaçanın da eski kar marjlarına gelebilmesi için 8 TL’ye satılması gerektiğini söylemişti.


Geri Dön