09 / 05 / 2024

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Asgari ücretin artmasıyla site yönetimleri 'ara zam' kararları almaya başladı. Bazı sitelerde kira ve aidat neredeyse aynı olurken, Bakanlık devreye girdi. İşte ayrıntılar...



YÜZDE 70'E VARAN ZAM ŞOKU!

Bazı site yöneticileri asgari ücrete yapılan zammın çok üstüne çıkarak aidatları yüzde 70'e varan oranlarda artırdı. Bazı lüks sitelerde kira ile aidatlar neredeyse eşit hale geldi.

Son zamanlarda site aidatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı.  Milyonlarca lirayı yöneten site başkanları keyfi kararlar alarak site aidatlarının artasına neden oluyor. Bu durum sadece İstanbul'da değil ülkenin her bir şehrinde yaşanmaya başladı.

Konut sitesi aidatlarına ara zam şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

BAKANLIK DEVREDE!

Site aidatlarının fahiş fiyatlara yükselmesiyel Bakanlık tekrar devreye girdi.

Site aidatlarına yönelik hazırlanan proje kapsamında, bütün site yönetimlerinin profesyonel şirketler tarafından yönetilmesi gündeme geldi.

Bu karara ek olarak apartman yöneticileri sınavlara tabi tutulacak

Aidatlara enflasyon dışında zam yapılamayarak, iki yıldan fazla yöneticilik de yapılamayacak. Mevcut yönetimlere ise sertifika zorunluluğu getirilecek.

Öta yandan bakanlık tarafından yapılan duyurda asgari ücretten sonra aidatlara zam yapan yöneticilerin şikayet edilmesi istendi. Enflasyon oranlarının üzerinde zam yapan yöneticilere dava da açılabilecek ve görevden alınabilecek.


Geri Dön