09 / 05 / 2024

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Asgari ücretin artmasıyla site yönetimleri 'ara zam' kararları almaya başladı. Bazı sitelerde kira ve aidat neredeyse aynı olurken, Bakanlık devreye girdi. İşte ayrıntılar...



İTİRAZ HAKKI BULUNUYOR!

Kat malikinin sitedeki harcamalara itiraz etme hakkı da bulunuyor. Bunun için harcamaları inceleyip itirazlarını genel kurul pan toplantısında tutanağa işlenmesi gerekiyor. İstanbul, İzmir ve  Ankara  gibi büyükşehirlerde aidatlar 2 bin TL ila 4 bin TL'ye kadar çıktı.

Konut sitesi aidatlarına ara zam şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

LÜKS SİTELERDE AİDATLAR 10 BİN TL!

Lüks sitelerde aidatlar 10 bin lirayı geçti. Pek çok ev sahibi ve kiracı ise yüksek aidatlara isyan etti.  Özellikle gereksiz yapılan harcamaların aidatları artırdığı savunuluyor.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; site yönetimleri ise artışa gerekçe olarak artan giderleri, personel maaşlarını ve tesislerin artan bakım maliyetlerini gösteriyor. İstanbul'da site aidatlarının en yüksek seyrettiği bölgeler ise, Şişli, Sarıyer, Beşiktaş ve Beylikdüzü oldu.

Konut sitesi aidatlarına ara zam şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

AÇIK HAVUZLAR AİDATLARI YÜKSELTİYOR!

Birçok sitede yer alan havuzlar ekstra maliyete neden oluyor. Aidatların ciddi bir kısmı havuz bakımlarından kaynaklanıyor. Havuzlar devir daim sistemi ile temizlendiğinden yüksek elektrik harcamasına neden olurken, içine konulan kimyevi maddeler ve ışıklandırma için kullanılan elektrik, de maliyetleri artıran diğer sebepler oluyor.

Hamam, sauna, yapay gölet, şelale gibi tesisler de aidatları katlıyor.

Aidat ödemekten sıkılan gençlere müjde! 18-26 yaş aralığına aidatsız kredi kartı fırsatı!

Site sahipleri adiatlarda KDV indirimi talep ediyor! Bakın son düzenleme nasıl olacak?

Geri Dön