01 / 05 / 2024

Sitelerde güvenlik hizmetleri nasıl olmalı?

Sitelerde güvenlik hizmetleri nasıl olmalı?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'sitelerde güvenlik hizmetleri' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...



İkamet, temel insanlık ihtiyacıdır ve yalnızca güvenli alanlarda yapılır. Bu alanın güvenliği ise ölçülmekten ziyade hissedilir.


Bir çok site yönetiminin yaptığının aksine, sitenin güvenliği, güvenlik firmalarına teslim veya taşere edilemez.


Sitelerde asıl olan güvenlik değil emniyettir. Güvenlik ancak bu emniyetin bir parçası olabilir.

Güvenlik kime karşı, kimin için yapılacaktır? Maliklerin giderini karşıladığı firma ve  firma elamanları yine maliklere karşı mı güvenlik yapacak? Hayır, asıl olan emniyettir, emniyetli ortamdır.


Emniyetten tüm malik,sakin ve misafirler, çalışanlar sorumlu ve yetkilidir. 


Ezber güvenlik anlayışı ile, araçların bagajını kontrol etmek, balkondan sarkıtılmış halı için ikazda bulunmak ancak siteye huzursuzluk getirir. Oysa amaç huzur, güvenlik ise araçtır, sonuçta asıl olan emniyetli yaşamdır. 


Emniyetli yaşam ise site yaşam kültürünün oturmuşluğu ile mümkündür.


Site yönetimleri, site güvenliğini  araç olan güvenlik firmalarına değil, uygulamaları karşılama , ağırlama ,uğurlama üç aktif tasarım,kontrol, raporlama, iyileştirme dört toplamda yedi ana 144 alt eğitim ve uygulama konularından oluşan TR-SİYAS-6006 STE GÜVENLİK STANDARLARI dahilinde uygulamaları tercih etmelidir. Bu tercih hem mali hem de sosyal olarak daha cazip ve verimlidir.


www.konutsitesiyonetimi.com   


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


Sitelerdeki dairelerin emlak değeri nasıl artar?




Geri Dön