21 / 05 / 2024

Şoförler dikkat! Araç kullanırken bunu yapmayana çok ağır ceza var! Bakın o ceza neymiş?

Şoförler dikkat! Araç kullanırken bunu yapmayana çok ağır ceza var! Bakın o ceza neymiş?

İnsanlar araca bindiği zaman eğer bunu yapmıyorsa para cezası ile karşı karşıya kalıyor. Uzmanlar, araç kullanan insanların ceza yemeden hemen bu işlemi yerine getirmelerini, aksi halde ağır para cezası ile karşılaşacaklarını söylüyor. İşte detaylar... 



Emniyet kemeri bazılarımızı rahatsız ediyor olsa bile trafikte hem kendi güvenliğimiz hem de aracımızda taşıdığımız insanların güvenliği için hayati önem taşıyor. Seyir halindeki bir aracın içerisindeki yolcular araçla aynı hızda ve istikamette hareket ediyor. Aracın aniden duruşunda hızı düşse bile içindeki kişiler aynı hızda hareketlerine devam ediyor. Bu durum araç içindeki kişilerin ani bir kaza durumunda aracın hızıyla aynı hızda kendilerini ilk durduracak nesneye çarpmalarına sebep oluyor. Bu da genellikle aracın ön camına ya da arka koltuktaki yolcular için ön koltuğa şiddetli çarpmaları anlamına geliyor. İşte tam da buna benzer kazalarda emniyet kemeri takmak hayat kurtarıyor.

Şoförler dikkat! Araç kullanırken bunu yapmayana çok ağır ceza var! Bakın o ceza neymiş?

EMNİYET KEMERİ TAKMAMA CEZASI NE KADAR?

Türkiye’de emniyet kemeri kullanımı Karayolları Trafik Yasası ile kanuni olarak düzenlenmiş ve cezai yaptırımları belirlenmiştir.

Söz konusu kanun;

  • Otomobil ve otomobil gibi işlem gören arazi taşıtlarında sürücüsüyle ön ve arka koltuklarda;
  • Minibüsler gibi araçlarda sürücüsüyle yanında oturan yolcuların;
  • Kamyon, kamyonet ve çekici gibi taşıtlarda sürücü ve sürücü yanındaki koltuklarda;
  • Şehirlerarası ulaşım sağlayan otobüslerde (sınıf III) araç sürücüsü dahil en ön ve önünde boşluk var olan arka koltuklarda, önünde boşluk var olan kapı önü koltuklarında;

şeklindedir.

Emniyet kemeri takmama cezası 2023 senesinde 436 lira para cezası ve 5 ceza puanı olarak belirlendi. Ceza tutarı eğer ceza ilk 2 hafta içinde yatırılırsa yüzde 25 indirim sağlanıyor.

Aile Bakanlığı'ndan sonra destek sırası belediyelerde! O belediye su faturasında yüzde 50 indirim yaptı!Duyan inanmıyor!

Aile Bakanlığı öyle bir duyuru yaptı ki! Tek seferde 25 bin, 10 bin ve 5 bin TL ödeme yapılacak! Bu parayı mutlaka alın!

İŞKUR’dan yeni işçi alımı ilanı! 18-45 yaş arası herkes başvurabilir! Acele eden işi kapacak!


Geri Dön