05 / 05 / 2024

Soğandan sonra sıra onda! Sofraların demirbaşı 100 lirayı geçti

Soğandan sonra sıra onda! Sofraların demirbaşı 100 lirayı geçti

Soğan fiyatlarına gelen zamlar sonrası kilosu tezgahlarda 30 TL’ye kadar çıkmıştı. Ancak bir ürün daha var. Mart ayında soğanı takip ederek fiyatı en çok pahalanan üçüncü ürün olan biberin kilosu 100 TL’ye çıktı. İşte tüm detaylar...



Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,29 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 50,51'e gerilediğini duyurmasının ardından TCMB'nin Fiyat Gelişmeleri Raporu da açıklandı. Rapora göre, martta yıllık enflasyon tüm alt gruplarda düşüş yaşandı.

Enerji grubu fiyatları, kur ve emtia fiyatlarındaki görünüme paralel olarak ılımlı seyrediyor. Türk lirasındaki istikrarlı seyir ve ithalat fiyatlarındaki olumlu görünüme ek olarak, giyim ve ayakkabı sektöründe sezon indiriminin mart ayında da devam etmesinin etkisiyle, temel mal grubunda aylık fiyat artışı hız kesti. Gıda fiyatları bu dönemde temelde kırmızı et ve işlenmiş et ürünleri öncülüğünde tarihsel eğiliminin üzerinde artış yaşandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön