05 / 05 / 2024

Son dakika! 750 bin hektar alan flaş karar!

Son dakika! 750 bin hektar alan flaş karar!

Merakla beklenen 12. Kalkınma Planı'na göre, tarımsal altyapının güçlendirilmesi için 750 bin hektar alan sulamaya açılacak. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre böylelikle ekonomik olarak sulanabilecek alan miktarı olan 8,5 milyon hektarın yüzde 92,4’lük kısmının sulanması sağlanacak.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın TBMM’de sunumunu gerçekleştirdiği 12. Kalkınma Planı’na göre, üretimin ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarını bütüncül şekilde ele alan, teknoloji kullanım düzeyi ve verimliliği yüksek, örgütlü, rekabetçi, arz-talep dengesi dahilinde planlı üretim gerçekleştirilen, doğal kaynakları etkin ve sürdürülebilir bir şekilde kullanan ve toplumun yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayan bir tarım sektörü hedeflendi. 

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre merakla beklenen On İkinci Kalkınma Planı döneminde üretim maliyetlerinin düşürülerek tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için üreticilere girdi ve fark ödemesinde destek verilmeye de devam edilecek.

2,7 MİLYON HEKTAR TOPLULAŞTIRILMIŞ ARAZİNİN TESCİL İŞLEMLERİ TAMAMLANACAK 

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre tarımsal altyapının güçlendirilmesi için 750 bin hektar alan sulamaya açılacak ve ekonomik olarak sulanabilecek alan miktarı olan 8,5 milyon hektarın yüzde 92,4’lük bölümünün sulanması sağlanacak.

Son dakika! 750 bin hektar alan flaş karar!

Yine paylaşılan bilgilere göre gündemden düşmeyen sulama yatırımlarıyla eşgüdümlü şekilde 2,5 milyon hektar tarım arazisinin toplulaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve yine paylaşılan detaylara göre
 toplamda 2,7 milyon hektar toplulaştırılmış arazinin tescil işlemleri tamamlanacak. 

Ayrıca pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre üretici örgütlerinin kurumsal ve beşeri yapıları güçlendirilerek tarımsal üretim süreçlerinde daha etkin bir biçimde rol almaları sağlanacak. Yine paylaşılan bilgilere göre sürdürülebilir orman yönetimi ve düşük karbonlu kalkınma hedefi çerçevesinde yutak alan kapasitesi artırılacak ve elverişli olan arazilerde endüstriyel ağaçlandırma çalışmaları da sürdürülecek.

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre yıl boyunca adeta gündemden düşmeyen orman yangınlarını önleyici tedbirlerin artırılması sağlanacak, karar destek sistemleri güçlendirilecek, kara ve hava taşıt filosunun artırılmasına da hız kesmeden devam edilecek. 

Kiracı ve konut sahipleri dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!


Geri Dön