07 / 05 / 2024

Son dakika! Ak Parti’den açıklama geldi! EYT o gün çıkıyor!

Son dakika! Ak Parti’den açıklama geldi! EYT o gün çıkıyor!

EYT düzenlemesinde çalışmalar devam ederken, kapsama girecek milyonlarca vatandaş emeklilik için gün sayıyor.  EYT’nin ne zaman yasalaşacağına dair Ak Parti’den son dakika açıklaması gönüllere su serpecek.



Pek çok kişi EYT ile emekliliğe kavuşmayı beklerken, son dakika açıklaması ise az önce duyuruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, dün yaptıkları açıklamalarda EYT yasasının hafta içinde TBMM’ye sevk edileceği bilgisini vermişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de yaptığı açıklamada, AK Parti üyesi milletvekillerine  EYT’nin ayrıntılarıyla ilgili sunum yapıldığını belirterek, bunun sonrasında EYT teklifinin imzaya açıldığını kaydetti.

PRİM GÜNÜ VE YIL ŞARTI VAR

EYT düzenlemesi yaklaşık 2 milyon 200 bini bulan vatandaşları ilgilendiriyor. EYT’den yararlanarak emeklilik kapsamına girmek için prim günü, sigortalılık yılı şartlarını yerine getirmek gerekiyor. EYT kapsamına girenler, bu iki şartı yerine getirmeleri halinde yaş şartı olmaksızın emekli olabiliyor.

 Son dakika! Ak Parti’den açıklama geldi! EYT o gün çıkıyor!

Prim günü miktarı kuruma bağlı olarak değişiklik gösterirken, SSK’dan sigortalı olanlar için 5 bin prim günü ve kadınlarda 20 yıl sigortalılık, erkeklerde ise 25 yıllık süre gerekiyor. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na bağlı sigortalılarda ise kadınlar için 20 yıl çalışmış olmak ve 7 bin 200 gün primi bulunmak şartı aranırken, erkekler için toplam 9 gün prim ödemesi ve  25 yıl çalışma süresi gerekiyor.

Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ziraat Bankası’ndan bu kart için başvurana tam 300 TL hediye!

Beklenen haber geldi! İlköğretim ve ortaöğretim bursları yattı mı? Kaç lira ödenecek?

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön