11 / 05 / 2024

Son dakika gelişmesi! Memur ve emekliye ek yüzde 2.5 zam!

Son dakika gelişmesi! Memur ve emekliye ek yüzde 2.5 zam!

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği ek zamla ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. 15 Ocak’ta maaşlara yansımayan ek zam bugün yasalaşacağı öngörülüyor.



“Beklenti bugün teklifinin Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşması yönünde. AK partinin meclise sunduğu 18 maddelik teklif ekonomide düzenlemeler içeriyordu. O teklifin içerisinde memurlara yüzde 2,5’luk ek zam vardı. Normalde beklenti şu yöndeydi, Teklifin geçen hafta Meclis Genel Kurulunda kabul edilmesi ve memurların 15 Ocak’taki maaşlarına bu yüzde 2,5’lik ilave zammın yansımasıydı. Ancak toplantı yeterli sayısı bulunamadığı gerekçesiyle görüşmeler yarım kalmış, bu haftaya sarkmıştı.”

Öte yandan Türel, bundan sonraki sürecin nasıl olacağına dair açıklamalar da yaptı. Fark ödemeleri için bir sonraki maaşı beklemeyen, teklifin yasalaşmasından sonra memurların Ocak maaşlarına yüzde 2,5'lik bir farkın yansıyacağını belirtti. Emekli maaşı 2500 TL'nin altında olanlara fark ödemesi yapılacak.

Memur ve emekliye ek zammı içeren teklif yasalaştı!

Memur ve emekliye yapılacak olan ek zam gündemde!

Dolar/TL atak yaptı! Bugün dolar ne kadar?

Bitcoin için kritik tarih belli oldu!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön