29 / 04 / 2024

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası faiz kararını resmen açıkladı!

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası faiz kararını resmen açıkladı!

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararı bugün saat 14:00'da resmen açıklandı.



EKONOMİSTLERİN FAİZ BEKLENTİSİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımı ile sonuçlandı.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin 150 baz azaltılarak yüzde 9'a indirilmesi yönünde beklentileri vardı.

Ekonomistlerden biri 100 baz puanlık ve biri de 125 baz puanlık indirim olabileceğini öngörürken, yıl sonu politika faiz oranına yönelik beklentilerin medyanı da yüzde 9 oldu.

Ekim ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi 150 baz puanlık indirimle yüzde 12'den yüzde 10,50 olmuştu.

 Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası faiz kararını resmen açıkladı!


MERKEZ BANKASI EKİM AYI FAİZ KARARI!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, geçtiğimiz ay politika faizini 1,5 puan indirerek yüzde 10,5'e düşürdü.

Merkez Bankası böylece ağustos, eylül ve ekim toplantılarında peş peşe toplamda 3,5 puan indirime gitti.

SENE SONU ENFLASYON TAHMİNİ!

Merkez Bankası piyasa katılımcılar anketi geçtiğimiz hafta açıkladı. Anket sonucuna göre; yıl sonu dolar tahmini 19,54 liraya düştü. Enflasyon tahmini ise 68,06'ye yükseldi.

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

Piyasalar faiz kararına kilitlendi! Tüm ekonomistlerin tek tahmini var

Merkez Bankası dolar, faiz ve enflasyon tahminini resmen açıkladı!

Merkez Bankası yeni faiz kararını ne zaman açıklayacak? Faizi ne kadar düşürecek?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön