12 / 05 / 2024

Son dakika... Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı!

Son dakika... Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı!

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) son dakika kritik faiz kararını açıkladı.  



MERKES BANKASINDAN KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ

Merkez Bankası açıklamasında, "Temmuz başından bu yana öncü göstergeler zayıflayan dış talebin etkisiyle büyümede bir yavaşlamaya işaret etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Yapılan son dakika açıklamasında "Son dönemde belirgin şekilde açılan politika-kredi faizi makasının ilan edilen makro ihtiyati tedbirlerin katkısıyla geldiği denge yakından takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika... Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından,  "Kurul, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçlarını güçlendirmeye devam edecektir." açıklaması geldi.

Merkez bankası geçen ay politika faizini 100 baz puan daha düşürerek yüzde 13’e indirmişti. Karar öncesinde dolar/TL 18,38 ile yeni tarihi zirvesini görmüştü. Karar sonrasında dolar kuru 18,40 TL seviyesine yükseldi.

Bugünkü toplantıda piyasada öne çıkan beklenti faizin sabit tutulacağı yönündeydi ama  bazı ekonomistler faiz indirimi beklentilerini dile getirmişlerdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön