02 / 05 / 2024

Son dakika! Orta gelirliye konut projesinin detayları belli oldu

Son dakika! Orta gelirliye konut projesinin detayları belli oldu

İktidara yakın gazeteci orta gelirliye konut projesinin şartlarını katıldığı televizyon programında açıkladı.



 Zafer Şahin'in açıkladığı orta gelirliye konut kampanyasının temel şartları

- Çekirdek ailede hiç bir bireyin evi olmayan

-15 yıl vadeli kredi kullandırılacak

-5 yıl süreyle bu ev satılamayacak

1,5 ayda 8 milyondan fazla talep gelmişti

Dar gelirliye yönelik olarak ilk adımları atılan ilk evim projesinde e-devlet ve bankalar üzerinden başvuru yapılmış, yaklaşık 1,5 aylık süre içinde 8 milyonun üzerinde başvuru gerçekleşmişti. Yapılan başvurulurken 5 milyon 135 bin 324'ünün geçerli sayıldığı ifade edilerek, TOKİ ilk iki yılda 250 bin konutun teslim edilmesi için kura çekimlerine başlamıştı. Sektör yetkilileri talebin bu kadar büyük olması nedeniyle konut piyasasında satışların açıklanacak yeni kampanyanın beklenmesi nedeniyle durgunluğa girdiğini ifade etmişti.

Sektör yetkilileri orta gelirliye yönelik başlatılacak konut kampanyasının, konut fiyatları üzerinde baskı yaratması ve fiyatların yeniden yükselişe geçmesi endişelerini de paylaşmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön