20 / 05 / 2024

Son dakika! Selden etkilenen ailelere 5'er bin lira destek verilecek!

Son dakika! Selden etkilenen ailelere 5'er bin lira destek verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzce'deki selden etkilenen ailelere 5 bin liraya kadar destek ödemesi yapılacağını duyurdu. İşte desteğe ilişkin merak edilenler...



Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Düzce'de 9 Temmuz'da yaşanan selden etkilenen vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzce'de yaşanan selden etkilenenlere acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ilk etapta 2 milyon TL kaynak aktardıklarını kaydetti.

Son dakika! Selden etkilenen ailelere 5 er bin lira destek verilecek!

İlk tespitlere göre, 13 mahalle ve 23 köydeki 400'ün üzerinde ailenin afetten etkilendiğine dikkat çeken Göktaş, hasar tespit çalışmaları sürdürülürken, afetten etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için hane başına 5 bin TL'ye kadar nakdi destekte bulunacaklarını aktardı. Göktaş, "Bu kapsamda Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ilk etapta 2 milyon TL kaynak aktardık." dedi.


Geri Dön