17 / 05 / 2024

Spotify'dan Premium büyüme! Aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu geçti

Spotify'dan Premium büyüme! Aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu geçti

Kullanıcılara müzik, podcast ve diğer ses içeriklerini ücretsiz veya ücretli bir abonelik planı aracılığıyla çevrimiçi olarak dinleme imkanı sunan Spotify, bugün bir duyuru yaptı ve önemli bir kilometre taşını geride bıraktıklarını ilan etti. 



Spotify, 2023’ün başında 205 milyon Premium aboneye ulaşmış olduğunu ilan etmişti. O zaman reklam destekli ücretsiz üyeler ile birlikte aylık 500 milyon vatandaşa hizmet veriyor açıklamasını yapan şirket, 2022 senesini toplamda 12,7 milyar dolar gelir ve 466 milyon dolar kayıpla bitirmişti. Alandaki önderliğini kuvvetle muhtemel açık ara farklı sürdüren (Burada kesin konuşamıyoruz çünkü ikinci en büyük servis Apple Music için abone sayıları paylaşılmıyor) Spotify, bugün gelen açıklamaya göre toplam 515 milyon kullanıcıya erişti. Servisi 31 Mart'tan itibaren aylık tam 515 milyon kişi aktif olarak kullanıyor, bu şirket için yeni bir rekor manasına geliyor. Son veriler ışığında şirketin ücretli aboneleri 210 milyon civarında yer alıyor. Öteki çok sabırlı kişiler ise platformu reklamlı kullanıyor. 

Spotify bundan evvel üzücü bir işten çıkarma ile gündeme gelmişti. Şirket 600 kadar personeli ile yollarını ayıracağını ilan etmişti. Toplam çalışan sayısı öteki firmalar kadar büyük olmayan ve 600 kişi ile iş gücünün yüzde altısı ile yolları ayıracak olan firma, bu işten çıkarmayı direkt olarak CEO Daniel ek tarafından yapılan açıklama ile ilan edildi.

Spotify dan Premium büyüme! Aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu geçti

Ek, işten çıkarmayı verimliliği yükseltmeyi, maliyetleri düşürmeyi ve karar alma aşamalarını hızlandırmayı hedefleyen organizasyonel tekrar yapılanmanın bir parçası olarak ilan etti. Amaçlara erişmek ve maliyetleri düşürmek adına çalışan sayımızı düşürmek gibi zor ama gerekli bir karar aldıklarını söyleyen Ek, büyüme hususunda biraz fazla hırslı olduklarını düşünüyor ve “bizi bugünlere getiren hamlelerin tüm mesuliyetini üstleniyorum” diyor. Spotify’ın şu an 9.800 çalışanı var . 


Geri Dön