18 / 05 / 2024

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C emeklisine son dakika müjdesi! Çifte maaş müjdesinin detayları bir bir belli oldu!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C emeklisine son dakika müjdesi! Çifte maaş müjdesinin detayları bir bir belli oldu!

SGK, sigortalı olanlara ve yakınlarına özel destekler sağlıyor. Her ay binlerce vatandaşın faydalandığı çift maaş hakkı hem kadınlara hem erkeklere ödeniyor. Bu maaşları alabilmek için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. İşte o koşullar...



Minimum emekli maaşı ödemesi 7 bin 500 lira. Hayatını kaybeden sigortalılardan dolayı gelir ve maaş alan hak sahiplerinin maaş tutarı ise hisseleri oranında hesaplanıyor.

Örneğin; eşinin vefat etmesi sebebiyle yüzde 50 hisse oranı olan eşe 3 bin 750 liradan, yüzde 75 hisse oranı olan eşe ise 5 bin liradan az ödeme gerçekleştirilemiyor. Hem emekli maaşı hem eşinden maaş alan bir bireye alt sınır maaşı düzenlemesi doğrultusunda en az 11 bin 250 lira verilebiliyor.

2008 öncesinde hayatını kaybeden sigortalıların yakınları çeşitli kurumlarda olmak üzere hem yetim hem de dul maaşı alabilmekteydi. Fakat 2008 yılından sonra bu sistem değiştirildi. Artık yüksek olan maaş tercih edilip alınıyor.

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C emeklisine son dakika müjdesi! Çifte maaş müjdesinin detayları bir bir belli oldu!

Yani hem eşini hem babasını kaybeden bir kadın, 2008 yılından sonra bunlardan yalnızca birisinin maaşını alabiliyor ama bazı istisnalar da bulunuyor.

Bazı istisnai hallerde 3 maaş da mümkün olabiliyor. Kadın emekli olmasının ardından çalışıyor ve eğer eşinin de maaşını alıyorsa 3 ayrı maaş alabiliyor. Fakat bunu kurumdan da aldığı haller oluyor.

Emekli bir kadın ilk maaşını kendi emekliliğinden alıyor. İkinci maaşını hayatını kaybeden eşinden dolayı alabiliyor. Üçüncü maaş da eğer babası memur emeklisi ise ve hayatını kaybetmişse babasının maaşı olarak ödeniyor.

4/a'dan olan anne ve 4/a'dan olan babadan ayrı ayrı ölüm maaşına hak kazanılması halinde, yüksek olan maaşın hepsi, düşük olan maaşın yarısı veriliyor.

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

Emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Emekli olmak isteyenlere yeni rota belli oldu İşte yeni emekli olma yolları...

Altın eylül ayında tam bu kadar olacak! Fiyatı duyanlar kulaklarına inanamadı!


Geri Dön