03 / 05 / 2024

SSK ve Bağ-Kur emeklileri sabırsızlıkla bekliyor! Zam oranları netleşiyor

SSK ve Bağ-Kur emeklileri sabırsızlıkla bekliyor! Zam oranları netleşiyor

Milyonların beklediği haziran ayına ilişkin enflasyon verileri belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin durumu ise merak ediliyor. Bu durumun Meclis’e gelecek torba yasa ile netleşeceğini dile getiren SGK Uzmanı Dilek Ete, emeklilere verilecek tahmini zam oranını paylaştı.



TÜİK'in verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 38,21 olarak kaydedildi. 6 aylık enflasyon oranına göre memurların ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 17,55 olarak belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam ise yüzde 19,77 olarak kaydedildi.

Açıklanan verilerin ardından konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur aylığının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis’ sunulduğunu belirterek, “Seyyanen net 8 bin 77 liralık artışı öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. Yüzde 17.55 artı 8 bin 77 olarak belirlenen zam oranı sonrası Temmuz artış oranı yüzde 86'yı geçti. Bu gelişmelerin arından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları merak ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön