06 / 07 / 2024

SSK ve Bağ-Kur emeklileri sabırsızlıkla bekliyor! Zam oranları netleşiyor

SSK ve Bağ-Kur emeklileri sabırsızlıkla bekliyor! Zam oranları netleşiyor

Milyonların beklediği haziran ayına ilişkin enflasyon verileri belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin durumu ise merak ediliyor. Bu durumun Meclis’e gelecek torba yasa ile netleşeceğini dile getiren SGK Uzmanı Dilek Ete, emeklilere verilecek tahmini zam oranını paylaştı.



"YÜZDE 114 ZAM YAPILDI"

SSK ve Bağ-Kurlu'lara da seyyanen bir zam yapılacağını ve yüzde 19.77lik oranında bunun üzerine ekleneceğini ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, “Taban aylık olduğu gibi kalacak. Hiçbir artış olmayacak. Biliyorsunuz emekli maaşları; aralık ayında 3 bin 500 TL'ydi, ocak ayında 5 bin 500 yaptılar. Nisan ayından itibaren de 7 bin 500 olarak ödediler. Böylece Aralık 2022 ile Nisan 2023 arasında yüzde 114 zam gelmiş oldu” dedi.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ YÜZDE KAÇ ZAM ALACAK?

Emeklilere ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam yapıldığını dile getiren Ete, “Her sene iki kez zam yapılmasına rağmen, en düşük aylık alan emeklilere, geçen sene mart ayında da zam verildi. Böylece aralık 2022 ile nisan 2022 arasında, en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 114 zam aldılar. Şimdi tekrar taban aylığını yüksek bir rakama taşımak olmaz. Bu kez de emekliler arasında denge bozulabilir. Yani taban aylığında bir değişiklik olmayacak, herkesin kök aylığına önce seyyanen zam, ardından da yüzde 19.77 oranında enflasyon farklı ile zam yapacaklar” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön