18 / 05 / 2024

SSK ve Bağ-Kur emeklileri sabırsızlıkla bekliyor! Zam oranları netleşiyor

SSK ve Bağ-Kur emeklileri sabırsızlıkla bekliyor! Zam oranları netleşiyor

Milyonların beklediği haziran ayına ilişkin enflasyon verileri belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin durumu ise merak ediliyor. Bu durumun Meclis’e gelecek torba yasa ile netleşeceğini dile getiren SGK Uzmanı Dilek Ete, emeklilere verilecek tahmini zam oranını paylaştı.



Meclis'te emekli aylıkları ile ilgili yeni bir görüşme yapıldığını hatırlatan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, “Bu neden SSK ve Bağ-Kur emeklileri lütfen paniklemesin. Memurların en düşük aylıkları bilindiği üzere 22 bin TL'ye çıktı. Yani haziran ayında memur ne maaş alıyorsa; yüzde 17.55 olan enflasyon farkının üstüne 8 bin 77 seyyanen zam olan rakam eklenecek bunun üzerinden maaş alacaklar” dedi.

"SSK VE BAĞ-KUR'LULAR SADECE ENFLASYON FARKI İLE KALMAYACAK"

“SSK ve Bağ-Kur'lulara da ilk 6 aylık enflasyon olan yüzde 19.77'nin altında kalmamak kaydı ile refah payı dahil bir zam verilecek” diyen Ete şunları kaydetti:

“Bu zammı Cumhurbaşkanı kendisi açıklayacak. Yüzde 45'in altında olmayacağını düşünüyorum. Yani tahminimce yüzde 19.77'nin üstüne refah payı verilecek. Bunda da bir kademe söz konusu olur. Kök aylığın üzerine hesaplama yapılacak. En düşük aylık 7 bin 500 TL olmuştu, bu oran 10 bin-11 bin TL oldu gibi bir açıklama beklemeyin. En düşük emekli ayılığında bir değişiklik yapılmayacak. 7 bin 500 sabit kalacak ama kök aylığınız ne ise onun üzerinde bir refah payı artık yüzde 19.77 enflasyon farkı verilecek. SSK ve Bağ-Kur'luların sadece enflasyon farkı ile kalmayacağını düşünüyorum.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön