09 / 08 / 2024

Standart Beton, iki tesisini birleştirip entegre olmaya hazırlanıyor!

Standart Beton, iki tesisini birleştirip entegre olmaya hazırlanıyor!

2014 yılında en önemli hedeflerinin Gebze ve Tuzla'da kurulu tesislerini bir araya getirecek entegre bir tesis kurmak olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Gökdemir, bu yönde araştırmalarının devam ettiğini aktardı...



2014 yılında en önemli hedeflerinin Gebze ve Tuzla'da kurulu tesislerini bir araya getirecek entegre bir tesis kurmak olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Gökdemir, bu yönde araştırmalarının devam ettiğini aktardı. Gökdemir, firmalarının nihai hedefinin ise alanında hem ülkenin hem de bölgenin en büyüğü olmak olduğunu dile getirdi ARAŞTIRMA SERVİSİ Gebze ve Tuzla'da bulunan üretim tesisleriyle betondan imal edilmiş altyapı ve üstyapı elemanları üreten Standart Beton, bu yıl entegre bir tesis haline gelmek için çalışmalara başladı. 


Bunun için iki tesisi birleştireceklerini belirten Standart Beton Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Gökdemir, konuyla ilgüi araştırma ve çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Bu birleşimin firmalarına yülık 2 milyon TL gibi ekstra bir kârlılık sağlayacağını öngören Gökdemir, "Nihai hedef, şu an ülke genelinde ilk 10 içinde olan firmamızı hem ülkenin hem de bölgemizin en büyüğü düzeyine çıkarmaktır. Önümüzdeki üç yılda bu konuda amacımızın önemli ölçüde gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu amaca ulaşmak için planladığımız yatırım tutan beş yıllık bir döneme yayılmış olarak yaklaşık 20 milyon TL'dir" diye konuştu. 

Türkiye'nin son yıllarda kaydettiği gelişime paralel olarak sektörde de ciddi bir büyümenin söz konusu olduğunu aktaran Faruk Gökdemir, sektöre 2010 yılında giriş yapan genç bir firma olmalarına rağmen firmalarının önemli bir büyüme trendi yakaladığım ifade etti. Gökdemir, 2012'ye göre 2013 yılında ciro bazmda yüzde 32'lik bir büyüme gerçekleştirdiklerini ve 2013 yılı ciro beklentilerinin 14 milyon TL civarmda olduğunu belirtirken, yıllık 180 bin ton üretim kapasitelerinin olduğunu ve bu kapasite kullanım oranının yüzde 90'lara ulaştığını söyledi. 


İmaladan gereği özel bir makine ekipmanına sahip olduklarını açıklayan Gökdemir, makinelerin gelişim ve tasarımlarının önemli bir kısmının firma bünyesinde kurulu Ar-Ge birimi tarafından yapıldığına dikkat çekti. 


"Üretim kapasitesi için 1.5 milyon TL yatırım yaptık" 2013 yılında üretim kapasitelerini ve ürün gamını genişletmek için yaklaşık 1.5 milyon TL üave yatırım yaptıklarından bahseden Faruk Gökdemir, yaptıkları yatırımlar sonucunda 3. 

Köprü, Marmaray, Metro, Temapark, Vadi İstanbul gibi projelerde önemli firmalara çözüm ortağı olarak katkı sağladıklarını aktardı. Gökdemir, "Sektör gereği ürün yelpazemiz ancak iç talebi karşılayacak düzeyde. İhracata cevap  2013 yılında bir önceki yıla oranla ciro olarak yüzde 32'lik bir büyüme gerçekleştirdiklerini ve 2013 yılı ciro beklentilerinin 14 milyon TL civarında olduğunu aktaran Faruk Gökdemir, yıllık 180 bin ton üretim kapasitelerinin olduğunu belirtti. 


Üretim tesis ve makinelerin mobilizasyonu alanında çok gelişme kaydettik. Navlun ve nakliye maliyetinden kurtulmanın en önemli yolu mamulü ihtiyaca göre yerinde üretmektir" ifadesini kullandı. Son yıllarda Türkiye'de inşaat sektörünün ve bu sektörün lokomotif olduğu diğer sektörlerin baş döndürücü bir hızda geliştiğine değinen Faruk Gökdemir, hem beton-çelik bazlı boruda hem de çelik bazlı boruda sektörün önünün son derece açık olduğunu ve sadece Türkiye'nin önümüzdeki 50 yıllık periyotta boru ihtiyacının yaklaşık 200 milyar doların üzerinde olduğunu söyledi. Bölgesel bir perspektiften bakıldığında ise sektörün en az beş misli bir pazarının olduğunu dile getiren Gökdemir, "Sektörümüzde en önemli sorun bilinçli tüketici ve kalifiye eleman sorunudur. Bu da Uzun yıllar içinde çözülebilecek bir sorundur. Rekabetin haksız olduğu durumlar her zaman vardır. Çözümün en önemli ayağı devlet denetimi ve standardizasyondur. Sektörümüzde hammadde girdi maliyetleri son dönemde yukarı yönlü hareket göstermektedir. Gelecek dönemde satış maliyederini de etkileyecek bu durum karşısında en önemli tedbirlerin tüketiciyi bilinçlendirmek ve yerli hammaddeye dayalı, çevreye duyarlı ürünlerimizin daha fazla tercih edilmesini sağlamaya yönelik çalışmalar olacaktır" diye konuştu. 


Dünya Özel Ek 


Geri Dön