29 / 04 / 2024

Stat projeleri İzmir'e kazandıracak!

Stat projeleri İzmir'e kazandıracak!

İzmir’e “24 saat yaşayan statlar” kazandıracaklarını söyleyen Atilla Kaya, “Kulüpler stada bakmak için para harcamak yerine, statlarından para kazanacak” ifadesini kullandı.



Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak statlarının yerine yeni ve modern statlar inşa edilmesi sürecinde aktif rol oynayan ve bu projeleri yakından takip eden AK Parti  İzmir  Milletvekili Atilla Kaya, önyargılı yaklaşımlar ve asılsız söylentiler yüzünden kentin statlar konusunda 3 yıl kaybettiğini belirterek, yeniden harekete geçtikleri bu süreçte herkesin konuya ilgi göstermesini istedi. Hükümet olarak her projede olduğu gibi statlar konusunda da "Sen yaptın, ben yaptım" kaygısı içinde olmadıklarını, sadece İzmir'e modern tesisler kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Kaya, amaçlarının ekonomik sıkıntı yaşayan kulüplere para kazandıracak statlar yapmak olduğunun da altını çizdi. Kaya, "24 saat yaşayan statlar yapacağız. Kulüpler statlarına bakmak için para harcamak yerine, bu tesislerden para kazanıp ekonomik sıkıntılarını aşacak. Göztepe için yeni hazırladığımız projede bunu sağladık. Belki yargı sürecinin ardından Karşıyaka Stadı projesinde de tadilat olabilir. Bu konuyu milletvekili arkadaşlarım Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli takip ediyor" dedi. Şehrin dışında dev statlar yapıp, bunları sadece 15 günde bir kullanılan tesisler olarak kimsenin üzerine yük etmemeye özen gösterdiklerini vurgulayan Kaya, "Statlardaki ticari alanlar, yaşam alanları, onları ve o statların sahibi olan kulüpleri ayakta tutar. Dünya genelinde modern anlayış 24 saat yaşayan statlar yapmayı gerektiriyor. Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak statları böyle olsun istiyoruz. Asırlık kulüplerimizin, ekonomik sancı çekmesini istemiyoruz. Bizim kulüplerimizin üç büyüklerden ne eksiği var" diye konuştu


Yöneticilere seslendi


AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, statların İzmir'e kazandırılması sürecinde herkesin yanlarında olmasını istediklerini bir kez daha ifade ederek, "Kulüp yönetimleri, asırlık çınarları geleceğe taşıyacak sorumluluğa ve güce sahip olmalı. Futbolda lig düşen İzmir'i hep birlikte çalışarak hak ettiği yere getirmeliyiz. Bunu başarabiliriz" diye konuştu.




Yeni Asır


Geri Dön