05 / 05 / 2024

STFAda İlker Keremoğlu görevini Mehmet Ali Neyziye devretti!

STFAda İlker Keremoğlu görevini Mehmet Ali Neyziye devretti!

Dünyada 9 ülkeye ilk kez giden Türk inşaat firması ve 73 yıllık bir deneyime sahip olan STFAda görev değişikliği yaşanıyor. STFA Yatırım Holdingin yönetim kurulu Başkanı Tomris Taşkent, STFAnın Onursal Başkanı oldu



Dünyada 9 ülkeye ilk kez giden Türk inşaat firması ve 73 yıllık bir deneyime sahip olan STFAda görev değişikliği yaşanıyor. STFA Yatırım Holdingin yönetim kurulu Başkanı Tomris Taşkent, STFAnın Onursal Başkanı olurken İlker Keremoğlu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek. Mehmet Ali Neyzi ise İcra Başkanı olarak STFA Yatırım Holding yönetiminde yerini alacak.

Düzenlenen basın toplantısında STFAnın 73 yılına atıfta bulunularak Sezai Türkeş ve Fevzi Akkayanın kişiliklerinden ülkeye kazandırdıklarına kadar bir çok konuya değinildi.

İlker Keremoğlu, yaptığı konuşmada 12 buçuk seneden beri görev yaptığı STFAda köklü bir kurumsallığın bulunduğuna dikkat çekerek, şirkette artık profesyonel yöneticilerin yer aldığını belirtti. Keremoğlu, İlk kuşaktan sonra 2 kuşakla birlikte şirkete profesyonel yönelticiler girdi. 3. kuşakla birlikte de bu arkadaşlar yönetim kurulunda da görev almaya başladı dedi.
Dünyada önemli bir yere sahip olan ENRye göre STFAnın ilk 100lerde yer aldığını kaydeden Keremoğlu, 73 yılda 21 ülkede 25 milyar dolar ciro yapıldı. Yüzlerce başarılı işe imza atıldı dedi.

Keremoğlundan sonra kürsüye gelen STFA Yatırım Holding İcra Başkanı olarak göreve başlayan Mehmet Ali Neyzi ise STFA olarak, inşaat ve enerji sektöründeki yatırımlarının artarak devam edeceğinin altını çizdi. Kendisinin gaz kökenli olduğunu vurgulayan Neyzi, Grubun 2010 yılındaki 1.1 milyar dolarlık cirosunda inşaat 700 milyon dolarlık bir paya sahip. Tabi ki inşaat holdingin merkezinde yer alıyor ama enerji ve doğal gaz dağıtım işleri de bizim yer almak istediğimiz bir alan diye konuştu.

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön