09 / 07 / 2024

Su borcu olanlara duyuruldu! O tarihe kadar işlemlerinizi hemen yapın!

Su borcu olanlara duyuruldu! O tarihe kadar işlemlerinizi hemen yapın!

İstanbul’da ikamet eden vatandaşlara borçları ile alakalı yeni gelişmeler bildirildi. İşte detaylar!



İSKİ BORCU OLANLARIN DİKKATİNE!

İSKİ tarafından yapılan açıklamada, 31 Aralık 2022 tarihinden önce su ve atık su borcu olan kişiler yapılandırma yapabilir. Ayrıca peşin ödemelerde yüzde 90 gecikme zammı indirimi yapılacak. Yapılandırmalarda da 48 ay taksit olanağı veriliyor. Bu yapılandırma işlemleri www.iski.istanbul web sitesi üzerinden ya da İSKİ şubelerine gidilerek de yapılabilir. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs olarak belirlendiği açıklandı.

İSKİ su faturaları e-Devlet sistemi üstünden, İSKİ www.iski.istanbul resmi web sitesinden, anlaşmalı bankalar üzerinden sorgulama yapılarak ödenebilir. Su faturaları ile ilgili güncel dönem borçları ile geçmiş dönem borçları e-Devlet Kapısı sistemine giriş yapılarak kolay bir şekilde öğrenilebiliyor. E-Devlet Kapısı sistemine kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra arama bölümüne Su Faturası Sorgulama yazarak geçmiş dönem borçlarına ait bilgiler öğrenilebiliyor.

ELEKTRİK FATURANIZ BU YÖNTEMLERLE DÜŞÜK GELEBİLİR! BU YÖNTEMLERLE FATURANIZI DÜŞÜRÜN!

  • Çamaşır ütülerken faturanızı düşüren önemli tüyolar!

Günün her saatinde sık sık çamaşır ütüleme ihtiyacınız oluyor ise çamaşırları biriktirip ütüleme yapabilirsiniz. Ayrıca ütülerin teknik özelliklerine de satın alırken bakmakta yarar vardır. Buhar kapasitesi yüksek olan aynı zamanda termostat ayarlı ve buhar ayarlı olan pek çok ütüler en iyi şekilde enerji tasarruf sağlamaktadır. Ütü, genel olarak sıcak olan bir elektrikli eşya olduğu için ütülemeden 5 dakika önce fişi çekilebilir.

  • Kettle kullanırken dikkat edebilirsiniz!

Faturaların yüksek gelmesine sebep olan küçük ev aletlerinden biri de Kettle’dır. Bu su ısıtıcısını kullanırken içindeki kireçlerin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Bu, enerji tasarrufunu sağlayan en etkili yöntemlerden  adımlardan biridir. Bu bilgilere ek olarak da ihtiyaç dışı su ısıtmak hem enerji hem de su israfına sebep olmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön