02 / 05 / 2024

Şubat memur maaşları ne zaman yatacak? Depremden dolayı maaşlar ne zaman yatacak?

Şubat memur maaşları ne zaman yatacak? Depremden dolayı maaşlar ne zaman yatacak?

Şubat ayı memur maaşları gündemdeki yerini koruyor. İşte şubat ayı memur maaşlarına dair detaylar!



ŞUBAT MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından depremden zarar gören 10 ildeki memur, sözleşmeli personel, kamu işçisinin şubat ayı maaşlarının erken ödenmesi için genelge geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Maaş ödemelerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için çalışma başlatıldı. Bakanlığın çalışmasında erken maaş ödeme kararı tüm Türkiye için genişletildi. Buna göre; ülke genelindeki tüm memur maaşları 11 Şubat tarihinde ödenmeye başlandı. Memurlar maaşlarını normalde 15 Şubat tarihinde alıyordu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLMUŞTU?

En düşük memur maaşı, zam dönemi öncesinde 9 bin 105 TL olarak hesaplara yatırılıyordu. Ocak ayında yapılan zam oranı ile beraber en düşük memur maaşı miktarı 11 bin 848 TL'ye çıkmıştı.

2023 EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SGK çerçevesinde 3 adet sigorta sistemi bulunur. Bunlar da 4A, 4B ve 4C şeklindedir. Çalıştığınız sigorta sistemine yatırılan primlerin hesaplaması yapılıyor iken, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Emekli maaşını hesaplamak isteyenler SGK maaş hesaplama robotu üzerinden kolay bir şekilde sorgulama yapabilir.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak alacakları maaşın tutarını öğrenebilirler. turkiye.gov.tr 4b emekli aylık hesaplama sayfasından kişiler gerekli bilgileri doldurarak emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

Emekli maaşı hesaplaması çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere göre değişiklik göstermektedir. Emekli maaşı hesaplamak için; 4A, 4B ve 4C emekli maaşı hesaplama robotu kullanılabilir.

Tarım ve Orman Bakanlığı erteledi! Başvuru sürelerinde değişikliğe gidildi!

12 aylık ödemelerde yeni şartlar! PTT başvuru ekranını açtı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön