07 / 05 / 2024

Şükrü Saraçoğlu Stadı devrediliyor mu? Son dakika açıklaması geldi!

Şükrü Saraçoğlu Stadı devrediliyor mu? Son dakika açıklaması geldi!

Fenerbahçe tarafından Şükrü Saraçoğlu Stadının devrine ilişkin bir son dakika açıklaması yapıldı. Peki Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın devir işlemlerinde son durum ne? İşte ayrıntılar...



Fenerbahçe tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya "1900'lei yılların başından itibaren maçların oynandığı, Kulübümüzün kuruluş yılı olan 1907 yılından itibaren de Fenerbahçemizin karşılaşmalarına ev sahipliği yapan, seneler içerisinde yenilenerek Türk futboluna hizmetini sürdüren stadımız; ismi Fenerbahçe ile özdeşleşmiş, tarihi ve hikayesi ile Kulübümüzün dünü ve yarınları konumundadır" ifadeleri kullanılarak başlandı. 

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin 1999-2006 seneleri arasında kulüp öz kaynakları ve camia desteğiyle yenilendiğine dikkat çekilen açıklamada, 2012'de stadın kulübe devredilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvuru yapıldığı belirtildi. 

Şükrü Saraçoğlu Stadı devrediliyor mu? Son dakika açıklaması geldi!

Bu başvuru yanıtsız kaldı ve kulüp, ilgili İdare Mahkemesi nezdinde dava açtı. Açılan dava da Danıştay 10. Dairesi’nin 15.02.2022 tarih, E. 2020/4603 K. 2022/697 sayılı kararıyla kesin şekilde reddedildi. Bu dava sürerken yeni bir gelişme yaşandı. 

24 Eylül 2020'de Fenerbahçe, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ayrı bir başvuruda bulundu ve bugüne kadar hangi spor kulüplerine bedelsiz devir gerçekleştirildiğinin bildirilmesini talep etti. Bu talep de reddedildi. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; açıklamada, "Bunun üzerine tarafımızca bilgi edinme talebimizin reddinin hukuka aykırı olduğu talebiyle işbu ret işleminin iptali için idari dava açılmış ve  Ankara  4. İdare Mahkemesi’nin 2021/309 E. 2022/369 K. sayılı ve 21.02.2022 tarihli kararıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilgi verilmemesine yönelik işleminde hukuka uyarlık bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi ve bu mahkeme kararı kapsamında bilgi vermeyi kabul etmeyen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yeniden bilgi için bir başvuru yapıldığı aktarıldı. 

Bakanlık tarafından bu konuyla ilgili olarak, Süper Lig'de bulunan 2 kulübe bedelsiz şekilde tahsis sağlandığının belirtildiği açıklamada, "Verilecek kararın tüm bu çerçevede değerlendirilmesini, emsallerine yapılan uygulamalar doğrultusunda bir karar verilmesini beklediğimizi vurguluyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kanal İstanbul'un maliyeti değişti mi? Bakan Karaismailoğlu'ndan son dakika açıklaması!

Hazine arazilerinin satışına yüzde 20 indirim geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu'ndan Florya ve Kemerburgaz açıklaması!


Geri Dön