12 / 05 / 2024

Süleyman Savaş Erdem Kimdir?

Süleyman Savaş Erdem Kimdir?

Süleyman Savaş Erdem kimdir? Süleyman Savaş Erdem’in mesleği nedir? Süleyman Savaş Erdem hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!



SÜLEYMAN SAVAŞ ERDEM KİMDİR?

Süleyman Savaş Erdem, 1969 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Süleyman Savaş Erdem Türk bir iş insanıdır.

SÜLEYMAN SAVAŞ ERDEM EĞİTİMLERİ!

Süleyman Savaş Erdem, 1996 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okumuştur. Yüksek Lisansını da 2005 yılında Carnegie Mellon, Pittsburgh, USA, Toplumsal Politikalar ve İşletme bölümünde tamamlamıştır.

SÜLEYMAN SAVAŞ ERDEM İŞ HAYATI!

Süleyman Savaş Erdem’in iş hayatını şöyle açıklayabiliriz;

  •  Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Kamu çalışma hayatı süresince Bankacılık, Enerji, Gayrimenkul, Altyapı Yatırımları gibi ana sektörler olmak üzere, Bağımsız İdari Otoritelerin, bilhassa EPDK, BDDK, TMSF, SPK, TAPDK gibi kurumalarda lisans ve düzenleyici, denetleyici kararları aldı.
  • Sürdürülebilir Enerji Kaynakları ve Ülkemiz Enerji Arz Güvenliği gibi Enerji politikaları, Kamu Bankaları ile Özel Bankaların kredi politikaları ile birlikte Hasılat Paylaşım Modeli ile Konut Üretimi, Sürdürülebilir Kentleşme ve Çevre Konularında AB mevzuatına uyum sağlama, Kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından da kullanılan AB hibe fonlarının etkin ve verimli harcanmasının oluşumu, konularında inceleme ve denetimler yapılması gibi görevleri ile birlikte;
  • Süleyman Savaş Erdem, Başbakanlık ve Bakanlıklarla, Hazine Müsteşarlığı, RTÜK, TRT ve TOKİ gibi devlet teşkilatının önemli kurum ve kuruluşları ile bürokrasinin üst idari görevlileri olan müsteşar, müsteşar yardımcılıkları, üst kurul başkan ve aynı şekilde üyeleri, genel müdür, teftiş kurulu başkan ve üyeleri, kurum, kurul başkanları ve yardımcılarına dair de farklı konularda inceleme ve soruşturma görevlerini üstlenmiştir.

SÜLEYMAN SAVAŞ ERDEM’İN BİLDİĞİ DİLLER NELERDİR?

Süleyman Savaş Erdem’in bildiği diller arasında  İngilizce ve Almanya yer almaktadır.

SÜLEYMAN SAVAŞ ERDEM EVLİ Mİ, DEĞİL Mİ?

Süleyman Savaş Erdem, evlidir ve bir çocuk babasıdır.


Geri Dön