04 / 05 / 2024

Süte gelen zamlardan sonra peynir ve yoğurt çeşitlerine büyük zam geldi

Süte gelen zamlardan sonra peynir ve yoğurt çeşitlerine büyük zam geldi

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt litre fiyatını geçtiğimiz ay 7 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Çiğ süte gelen zamlar marketlerde satılan peynir, yoğurt ve diğer süt ürünlerinin fiyatlarında büyük artışların yapılmasına neden oldu.



Üretici ve gıda piyasasında mazota gelmesi muhtemel yeni zamların akabinde söz konusu fiyatlara yeni maliyetler ekleneceği endişesi hakim. 

Söz konusu artışlar çiğ süt ve işlenmiş süt ürünlerine ek zamları da gündeme getirecek.

Öte yandan  asgari ücretlilerin gıda enflasyonu, Mayıs 2022’de yüzde 119-135 bandına oturdu. Rapora göre; yılın ilk 5 ayında asgari ücretteki toplam alım gücü kaybı 5 bin 7 TL’yi buldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön