29 / 04 / 2024

Suudi prenslere 'Enerji Krizi' piyangosu vurdu! Tam 1.3 trilyon dolar!

Suudi prenslere 'Enerji Krizi' piyangosu vurdu! Tam 1.3 trilyon dolar!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaş dünya enerji fiyatlarını zirveye taşırken, Körfez ülkeleri krizi fırsata çevirdi! Önümüzdeki süreçte 1.3 trilyon dolarlık ek gelir elde edecekler.



Ukrayna'daki savaşın ardından enerji fiyatları tarihi zirvelere ulaşırken, Körfez Arap ülkeleri durumdan en çok yararlananlar arasında yer alıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere küresel ekonomide yükselen enerji fiyatları nedeniyle durgunluk korkuları büyürken, petrol zengini Körfez monarşileri gelirlerini hızla artırıyor. 

Uluslararası Para Fonu'na (IMF) göre, enerji zengini Orta Doğu ülkeleri, savaş öncesi beklentilere kıyasla önümüzdeki dört yıl içinde toplam 1,3 trilyon dolar ek petrol ve gaz geliri elde edecek. İngiltere'den Financial Times (FT) ayrıca, böylesine büyük bir kaynağın, küresel varlık fiyatlarının düştüğü bir zamanda Körfez ülkelerinden gelen varlık fonlarının gücünü artıracağını söyledi.

 Suudi prenslere Enerji Krizi piyangosu vurdu! Tam 1.3 trilyon dolar!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön