15 / 05 / 2024

Suudi prenslere 'Enerji Krizi' piyangosu vurdu! Tam 1.3 trilyon dolar!

Suudi prenslere 'Enerji Krizi' piyangosu vurdu! Tam 1.3 trilyon dolar!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaş dünya enerji fiyatlarını zirveye taşırken, Körfez ülkeleri krizi fırsata çevirdi! Önümüzdeki süreçte 1.3 trilyon dolarlık ek gelir elde edecekler.



SUUDİLER REKOR BÜYÜYÜYEREK REKOR BÜTÇE FAZLASI VERECEK

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın, artan petrol fiyatları sayesinde bu yıl  milli gelirin yüzde 5,5'lik rekor bütçe fazlası vermesi bekleniyor. Bu, Körfez'in en büyük ekonomisi olan Suudi Arabistan'ın 2013'ten sonraki ilk bütçe fazlası olacak. Ekonomik büyüme oranının yüzde 7,6 ile 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor.  

IMF tahminine göre Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Katar ve Umman'ı içeren Körfez İşbirliği Konseyi bölgesinde ekonomik büyüme bu yıl yüzde 6'ya ulaşacak. Bu oran 2021 yılında yüzde 2,7 olarak kaydedilmişti.

 Suudi prenslere Enerji Krizi piyangosu vurdu! Tam 1.3 trilyon dolar!

DÖVİZ SORUNU YAŞAYAN TÜRKİYE DE KÖRFEZ’DEN PARA BEKLİYOR

Yüksek cari açığı ve düşük rezervleri nedeniyle döviz sıkıntısı çeken Türkiye, Körfez'den yatırım bekleyen ülkelerden biri. Katar ile yakın bağları bulunan Ankara, bu amaçla son dönemde Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile olan bağlarını genişletti. 

Yakın zamanda, IHC Abu Dhabi, yenilenebilir enerji üretim faaliyetleri yürüten Kalyon Energy'nin yüzde 50 hissesini 1,8 milyar dirheme (490 milyon dolar) satın almıştı.

Seçim öncesi Rusya'dan büyük miktarda Akkuyu yatırımı  çeken hükümet, Körfez ülkelerinden de döviz girişi bekliyor.

Kriptoya yatırım yapan zarar etti! Kripto borsasının hali ne olacak?

Çin’deki konut krizi çözülüyor mu? Konut sektörü için 29 milyar dolarlık özel kredi planı!

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta krediler kesildi, fiyatlar düşecek mi?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön