04 / 05 / 2024

T-Mobile da skandal! Milyonlarca kullanıcının bilgisi çalındı!

T-Mobile da skandal! Milyonlarca kullanıcının bilgisi çalındı!

Bir kablosuz telekomünikasyon şirketi olan T-Mobile, bilgisayar korsanlarının veri ihlalinde yaklaşık 37 milyon faturalı ve ön ödemeli müşterinin bilgilerini çaldırdığını itiraf etti.



Şirket, kötü amaçlı sızıntıyı keşfettikten 24 saat sonra problemi kontrol altına alabilmiş olsa da, kötü amaçlı kişilerin bilgilerine, insanların isimlerini, fatura adreslerini, e-postalarını, telefon numaralarını ve doğum günlerini çalmaya yetecek kadar uzun vakti olduğunu söylüyor. Ayrıca, bilgisayar kullanıcıların hesap numaralarını ve sahip oldukları hat sayısı gibi planlarıyla alakalı bilgileri de çaldılar. Ancak T-Mobile, ağının veya sistemlerinin 
ihlal edildiğine veya ele geçirildiğine dair kanıtlara rastlanmadığını söyledi. Şirket, "Parolalar, ödeme kartı bilgileri, sosyal güvenlik numaraları, vatandaşlık numaraları veya diğer finansal hesap bilgileri" çalındığını ifade etti.
Bunun yanı sıra, olay sebebiyle büyük olasılıkla önemli dava maliyetlerine yol açacağı konusunda yatırımcılar uyarıldı.

 T-Mobile da skandal! Milyonlarca kullanıcının bilgisi çalındı!

T- Mobile, Ağustos 2021'de on milyonlarca müşterinin sosyal güvenlik numaraları ve sürücü ehliyetleri dahil en gizli bilgilerinin ifşa edildiği bir bilgi ihlalinden etkilendiğini doğrulamıştı. T-Mobile CEO'su Mike Sievert, o zamanlar hackerların test ortamına erişmek için "özel" araçlar ve altyapı bilgisi kullandığını söyledi. Bu ihlalden etkilenen ilk müşteri sayısı 30 milyon civarındayken, sonunda 76,6 milyon müşteriye ulaştığı bildirilmişti.

Olayın bir sene sonrasında şirket, bir toplu dava davasını sonuçlandırmak için 350 milyon dolar ödemeyi kabul etti ve veri emniyeti teknolojilerini yenilemek için 150 milyon dolar harcama garantisinde bulundu.


Geri Dön