16 / 05 / 2024

Tacikistan'da Dangara Okul kompleksindeki eski binalar onarıldı!

 Tacikistan'da Dangara Okul kompleksindeki eski binalar onarıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan'ın eğitim altyapısına destekte bulundu




     TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1972 yılında inşa edildikten sonra herhangi bir tadilat ve tamirat geçirmeyen, fiziki ve teknik altyapısıyla ihtiyacı karşılamaktan uzak olan Dangara 4 No'lu Okul kompleksi içinde yer alan eski binalar ve müştemilat, Başkanlık ile Dangara Şehir İdaresi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde tadilattan geçirildi. 

     Açıklamada, 1992-1997 yıllarında Tacikistan'da yaşanan iç savaş nedeniyle ekonomik durgunluk yaşandığına vurgu yapılarak, iç savaşın izlerinin okullarda göründüğü ve yeni nesillerin geleceklerine hazırlanırken geçmişin kötü izlerinden arınmış modern binalarda eğitim görmeleri için Tacikistan'a katkı sağlandığı ifade edildi. 

     ''Dangara Şehri 4 No'lu Okul Projesi'' ile Tacikistan'ın eğitim altyapısına önemli bir katkıda bulunulduğuna işaret edilen açıklamada, Başkent Duşanbe'nin 120 kilometre güneydoğusunda yer alan Dangara'da 125 bin kişinin yaşadığı belirtildi. 

     1972 yılında yapılan 4 No'lu Okul kompleksi içinde yer alan 2 eğitim binası, 1 spor salonu, 1 toplantı ve gösteri salonu, mutfak ve yemekhane ile su deposu, kazan odası, ambar, bahçe duvarlarının tadilat ve tamiratı, TİKA Başkanlığı ile Tacikistan Cumhuriyeti Dangara Şehir İdaresi arasında imzalanan İşbirliği Protokolü çerçevesinde yapıldı. 

     18 bin metrekare açık alan üzerinde kurulan ve 3 bin 500 metrekare kapalı olan komplekste, 40 öğretmen görev yaparken, bin öğrenci de aynı anda eğitim alabiliyor. Komplekste, toplam 33 derslik, 2 bilgisayar sınıfı, fizik, kimya, biyoloji ve matematik laboratuvarları, iş teknik sınıfı, kütüphane, 2 öğretmen odası, sekretarya, müdür odası, 2 müdür yardımcısı odası, muhasebeci odası, idari işler sorumlusu odası, elektrikçi odası, beden eğitimi öğretmeni odası, revir, arşiv, 132 kişi kapasiteli bir toplantı ve gösteri salonu, yemekhane, mutfak, spor salonu ve soyunma odaları yer alıyor. 

AA


Geri Dön