05 / 05 / 2024

Tahıl koridoru ithalatçıya yaradı! 2023'te hedef daha da büyüdü

Tahıl koridoru ithalatçıya yaradı! 2023'te hedef daha da büyüdü

Rusya-Ukrayna savaşından sonra  iftçi ve tüccarlara daha iyi hizmet vermek amacıyla geliştirilen ''Tahıl koridoru'' Türkiye'nin ihracat pazarlarında yüzde 140 büyümesine neden oldu.



Türkiye'de hükümet, tahıl taşımacılığını iyileştirmek ve tahıl ihracatını artırmak için bir "Tahıl Koridoru" (Tahıl Koridoru) kurdu. Proje, tedarik zincirinin verimliliğini artırmak,  ve aynı zamanda nakliye maliyetini ve süresini azaltarak sektörün rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Firma şimdi de 5 yıllık projeksiyonda tarım ve tohumculuk, noodle ve makarna, yem ve yem hammaddeleri alanında arzuladığı 1.1 milyar TL'lik yeni yatırımlar çerçevesinde 2023’te atağa geçmeye hazırlanıyor.

Tahıl koridoru ithalatçıya yaradı! 2023 te hedef daha da büyüdü

MAKARNA VE NOODLE YAPACAK

Posta gazetesinden Hülya Çaylak haberine göre Afrika, Asya, Güney Amerika ve Orta Doğu’da 41 ülkeye ihracat yapan firma, 2022’de Afganistan, Bahreyn Angola ve Sri Lanka gibi yeni ülkeleri ihracat ağına ekledi. 
Üretimlerinin yüzde 60’ını ihraç ettiklerini ve müşterilere özel imal yaptıklarını belirten Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Gürsel Erbap “Irak ve Suriye haricinde Türkiye’den toplam un ihracatının yüzde 13’ünü biz yapıyoruz. Her ülkenin kendi tüketim alışkanlıklarına ve ekmek türlerine bakarak buğdayı seçiyor, 
öğütüyoruz. Yeni ihracat pazarlarında ise makarna ve noodle yatırımlarımızla ses getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön