24 / 05 / 2024

Tahıl koridoru ithalatçıya yaradı! 2023'te hedef daha da büyüdü

Tahıl koridoru ithalatçıya yaradı! 2023'te hedef daha da büyüdü

Rusya-Ukrayna savaşından sonra  iftçi ve tüccarlara daha iyi hizmet vermek amacıyla geliştirilen ''Tahıl koridoru'' Türkiye'nin ihracat pazarlarında yüzde 140 büyümesine neden oldu.



350 BİN TON UN ÜRETİMİ

 Doruk Un’un senelik 438 bin ton buğday kırma kapasitesi, yıllık 350 bin ton un üretimi, 60 bin ton buğday kapasitesine sahip olduğunu belirten Erbap,  “Panpan markasıyla perakende un pazarına da giriş yaptık. Evsel kullanımdan fırın ve restoranlara, otellerden baklava ve hamurculara uzaman geniş bir  yelpazede kullanım amacına özel ürünler geliştirdik. Halihazırda Panpan markası ile Marmara Bölgesi’nde satış yapıyoruz ama satış ağını 2023’te tüm  Türkiye olarak genişleteceğiz” diye konuştu.

Tahıl koridoru ithalatçıya yaradı! 2023 te hedef daha da büyüdü

YERLİ TOHUM HAZIRLIĞI

Teşvikler, bakanlık destekleri, alım garantileriyle beraber imalatçının yerli tohum seferberliği içinde olduğunu belirten Erbap, izlenebilirliği olan sertifikalı  tohum üretiminde de söz sahibi olacaklarını belirtti. Özellikle yerli buğday, arpa, mısır ve yağlı tohum üretiminde rol oynayacaklarını belirten Erbap, 2022’de tamamlanan tohum tesisi yatırımından sonra bu yıl üretime geçeceklerini ve ilk olarak buğdaydan başlayacaklarını ifade etti. Gürsel ayrıca enerji maliyetleri nedeniyle  275 milyon TL yatırım ve 15 megavat (MW) kurulu güçle güneş enerjisi santrali (GES) yatırımını da hızlandırdıklarını söyledi. 

Oyun canavarları bu habere bayılacak! 350 TL’lik oyun ücretsiz oldu

Başvurmayan pişman olur! PTT bir kısa mesajla 50 bin TL kredi veriyor! İşte şartlar...

Hibriti yaşatan araba Honda HR-V e:HEV ! Büyük imkanları sakın kaçırmayın! 12 Ocak 2023 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön