29 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektöründe önemli sorunlar var!

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektöründe önemli sorunlar var!

MFED Başkanı Tahir Tellioğlu da inşaat sektörünün çok büyük bir sektör olduğunu ve önemli sorunları bulunduğunu dile getirdi, inşaat Müteahhideri Odalan Birliği Kanun Tasarısı'nın 44 yıla yakın süredir yasalaşamadığından şikayet etti.




Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu (TMFED) 5. Olağan Genel Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonu'nda düzenlendi. Genel Kurula, Çevre ve Şehircilik Bakanı îdris Güllüce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TMFED Başkanı Tahir Tellioğlu, Altındağ Belediye Başkanı Mesut Akgül, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve müteahhitler katıldı. 


Konferansta konuşan TMFED Başkanı Tahir Tellioğlu da inşaat sektörünün çok büyük bir sektör olduğunu ve önemli sorunları bulunduğunu dile getirdi, înşaat Müteahhideri Odalan Birliği Kanun Tasarısı'nın 44 yıla yakın süredir yasalaşamadığından şikayet eden Tellioğlu, müteahhitliğin tanımının yapılması ve standartlarının belirlenmesi gerektiğini ifade etti. 


Türkiye'nin deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğunu hatırlatan Telllioğlu, özellikle Van Depremi'nden sonra gündeme elen kentsel dönüşümün sağlıklı ve amacına uygun yapılabilmesi için söz konusu yasanın çıkarılması gerektiğini belirtti. 


Tellioğlu, kentsel dönüşüm karan alınan 7 milyona yakın çürük bina olduğunu hatırlattı. 


Türkiye'de 300 binin üzerinde müteahhitlik yapan kişi bulunduğunu anlatan Tellioğlu, bunların yaklaşık 200 bininin iyi niyetli bir şekilde bu mesleği yapanlardan, 100 binin ise meslekle ilgili olmayan, ikinci, üçüncü iş olarak yapan kişilerden oluştuğunu söyledi. 


Genel Kurulda, Tellioğlu başkanlığında tek liste yarıştı.



Taka 


Geri Dön