29 / 04 / 2024

Tam 3 yıldır kısıtlama uygulanıyordu! Çin’de pasaport ve vize işlemleri yeniden başlıyor…

Tam 3 yıldır kısıtlama uygulanıyordu! Çin’de pasaport ve vize işlemleri yeniden başlıyor…

Kovid 19 pandemisiyle birlikte yurt dışı seyahatlerine sınır tedbirlerine devreye alan Çin, yeni yıldan itibaren pasaport ve vize işlemlerini tekrar başlatacak



Pandemide en sıkı önlemleri alan Çin’de tedbir amaçlı düzenlemelerden biri daha kaldırılıyor.  Çin, pandemi nedeniyle uygulanan yurt dışı seyahat kısıtlamaların ve sınır tedbirlerinin kaldırılacağı haberlerinin ardından, pasaport ve vize işlemlerinin de yeniden başlatılacağı haberini verdi.

Ulusal Göçmenlik İdaresinin yaptığı açıklamaya göre, salgın nedeniyle askıya alınmış olan Çin vatandaşlarının standart pasaport başvuru ve onay süreçleri,  yeni yılla birlikte normale dönüyor.  

3 YIL ARADAN SONRA YURT DIŞINA ÇIKACAKLAR

Açıklamaya göre, standart başvuru ve onay işlemleri 8 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere olağan akışına dönmüş olacak.

Tam 3 yıldır kısıtlama uygulanıyordu! Çin’de pasaport ve vize işlemleri yeniden başlıyor…

 Pandemiden bu yana geçen 3 yıllık sürede sadece ailevi, iş ve eğitimle ilgili zorunluluklarda yurt dışına çıkış izni veriliyordu. Bu kararla birlikte, Çin vatandaşları, 3 yıl aradan sonra artık bu zorunlu haller dışında turizm ve arkadaş ziyaretleri için de yurt dışına çıkabilme imkanı bulacak.

Bu düzenlemeye ek olarak Çin vatandaşlarının, Hong Kong Özel İdare Bölgesi'ne turizm ve iş amaçlı gidebilmesi de mümkün hale geliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön