02 / 05 / 2024

Tam kapanma öncesi yazlık kiraları ikiye katlandı!

Tam kapanma öncesi yazlık kiraları ikiye katlandı!

Tam kapanma kararının açıklanması ile birlikte İstanbul'dan kaçmak isteyen vatandaşlar yazlıklara akın etti. Yazlıklara talebin daha da artmasıyla kira ücretleri de bir hayli yükseldi. 



Koronavirüs ile mücadele kapsamında hafta başında açıklanan karara göre 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde tam kapanma ilan edildi. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre; İstanbul'da kalmak istemeyen vatandaşlar yazlıklara akın etti. Bayram tatilinin de içersinde yer aldığı bu dönemde yazlık kiralarında talep patlaması yaşandı. Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlar genel olarak 4+1 villa arayışlarına yöneldi. Kira ücretlerin de arttığı villalarda haftalık kira ücretleri 8 bin lira ile  50 bin lira arasında değişiyor. 

Konumu ve özelliklerine göre değişen apart villaların fiyatları ise ise 4 ila 6 bin TL arasında değişiyor. Bayram dönemi ve tam kapanma nedeniyle villalara yüksek ilgi olduğunu söyleyen Üyesi ve Villaapart'ın Genel Müdürü Yeliz Patıroğlu, "Bu dönemde çalışan ve seyahat izni olanlar ebeveynleri ile çocuklarını tatile gönderiyor. Böylece hem çocuklarına hem de anne-babaya karantina sürecini eğlenceli bir hale getirmiş oluyorlar" dedi. Villaları iki ailenin kiraladığını aktaran Patıroğlu, "Bahçesi, balkonu, havuzu olan bu evlerde insanlar nefes alıyorlar" şeklinde konuştu.

Tam kapanma öncesi yazlık kiraları ikiye katlandı!

KAŞ-KALKAN BÖLGESİ LİDER 

Türkiye genelinde yazlık villalara genel bir ilginin bulunduğunu söyleyen Patıroğlu, "En yüksek ilgi ise İstanbul'dan. Bunu Ankara, Bursa ve  İzmir  takip ediyor" ifadelerini kullandı. Pandeminin başında olduğu gibi yine Kaş-Kalkan bölgesine yönelik yüksek ilgi olduğunu aktaran Patıroğlu, "Bu bölge yine lider. Buraları Bodrum, Fethiye ve Datça takip ediyor" dedi. Belek ve Çeşme'ye bu yıl talebin önceki yıllara kıyasla düştüğünü anlatan Patıroğlu, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan vatandaşlar ise Mersin ve çevresine ilgi gösteriyor. İstanbul'un yakın çevresinde de Armutlu ve Sapanca'ya ilgi yüksek" dedi.

Tam kapanma öncesi yazlık kiraları ikiye katlandı!

BODRUM'DA 50 BİN TL'YE ÇIKIYOR 

Tam kapanma nedeniyle ilginin arrtığını söyleyen Patıroğlu,"Tam kapanmayla bazı iptaller de geldi. Ev sahipleri ortalama yüzde 35 indirim yaptı. Ortalama 10-15 bin arasındaki villalar daha çok tercih ediliyor. Özellikle Bodrum bölgesinde fiyatlar 50 bine kadar çıkabiliyor" dedi. 

Yazlıklara akın başladı! 


Geri Dön