28 / 04 / 2024

Tapu dairelerinde işler durma noktasına geldi! Yatırımcılar Dubai ve İngiltere’ye gidiyor!

Tapu dairelerinde işler durma noktasına geldi! Yatırımcılar Dubai ve İngiltere’ye gidiyor!

Ülkedeki ekonomik zorluklar ve seçim süreci Muğla’daki emlak sektöründe olumsuz etki gösterdi. Tapu dairelerinde işlemlerin durma noktasına geldiği belirtilirken, yatırımcıların da Dubai ve İngiltere’ye gittiği vurgulandı. 



Konut fiyatları artış hızının yavaşladığı belirtilirken, satış rakamlarındaki son durum da sık sık gündeme geliyor. Muğla’daki tapu dairelerinde işlemlerin durma noktasına geldiğine dikkat çekildi. 

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Emlak Müşaviri Çetin Aksu, konut piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tapu dairelerinde işler durma noktasına geldi! Yatırımcılar Dubai ve İngiltere’ye gidiyor!

Marmaris Manşet'ten Mustafa Sarıipek'in haberine göre; Emlak Müşaviri Çetin Aksu, geçtiğimiz senenin ikinci yarısından itibaren yabancıların bile bırakın emlak fiyatlarını kira ücretlerinden bile yakındığının altını çizdi. 

"Geçen yıl Haziran ayından bu yana yabancılar da yerli vatandaşlarımız arasına katılarak sürekli ve aniden artış gösteren rakamlardan şikayet etmişlerdi" ifadelerine yer veren Aksu, barınma sorunlarında kanayan yaranın kiralamalarda hükümetin uygulamış olduğu yüzde artış oranlarıyla beklenen maddi düşüş tam tersine, sezonun başlaması, konaklama ihtiyacının artmasıyla her ay kira bedellerinin artış göstermesine neden olduğunu dile getirdi. 

Çetin Aksu, yüzde 300'lere ulaşan zamlar karşısında yerlilerin değil yabancılarında hoşnutsuz şekilde çözüm aramaya başladığını söyledi ve "Artık kiraların bu kadar fırladığı ortamda satış fiyatlarını siz düşünün" dedi. 

Tapu dairelerinde işler durma noktasına geldi! Yatırımcılar Dubai ve İngiltere’ye gidiyor!

Emlak Müşaviri Çetin Aksu, emlak alım satımlarında yatırım yapmak isteyenlerin artık Türkiye yerine özellikle Dubai’ye ve İngiltere ile Avrupa ülkelerine yöneldiğinin altını çizdi. 

"Buralarda bizim gayrimenkul fiyatlarının neredeyse yarısı ve daha düşük olacak şekilde işlem gördükleri için tercih ediyorlar. Bir de en önemli etkenlerin ikinci sırasında yaptıkları yatırımın geri dönüş süresinin orada daha erken olması ve kazancın yüksek olması" diye konuşan Çetin Aksu, yatırım yapan kişilerin o bölgelerde 10-15 yılda bir dönüş sağlayabilirken bu sürenin Türkiye'de 30 yılı bulduğuna vurgu yaptı. 

Aksu, "Bu kadar sürede de ülkedeki idari rejimlerin ne olacağı da belli olmadığından büyük bir kaçış mevcut" açıklamasında bulundu.

Tapu dairelerinde işler durma noktasına geldi! Yatırımcılar Dubai ve İngiltere’ye gidiyor!

"Dubai’de 1 + 1 daireler 150 bin dolar ile 200 bin dolar aralığında satılıyor. Aynı sıfır daire İngiltere’de ile 60 – 100 bin Pound arasında satılıyor. Kişi bu parayı yatırım olarak düşündüğünde geri dönüş süreci tabii ki çok önemli" bilgilerini veren Çetin Aksu, geri dönüş süresinin de bizden iki katı kadar önce olduğunun, doğal olarak yatırımcıların da kaçmak zorunda kaldığının altını çizdi. 

Birikimi olanların ruhsatlı tekerlekli küçük evleri tercih etmeye başladığını aktaran Aksu, "Piyasalar çok durgun tapu dairesinde neredeyse işlemler durma noktasında. Şu an için daha ekonomik olan tarla arsa gibi yerler rağbet görüyor, bu satışlarda genelde Marmaris sınırları dışarısında Dalaman, Ortaca, Akyaka, Ataköy, Çıtlık ve Muğla çevresi gibi bölgelerden yapılıyor" dedi. 

Diğer taraftan, imar sorunlarından oluşan yapılaşma olmayan alanlarda tekerlekli taşınabilir, ruhsatlı Tiny House denilen yapılan cazip ve ekonomik olduğuna dikkat çeken Aksu, "Fakat yabancı konuklarımız normal evlerle birlikte bu evlerde bile artık yüksek fiyatlardan şikayet ediyor" ifadelerine yer verdi.  

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Depremde 100 kişiye mezar olan Hisami Apartmanı'nın müteahhidi: Vekaletle inşaat yaptık!

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

Ev sahibinden kiraya yüzde 450 zam! Vatandaşlar ikiye bölündü: Bu normal mi, değil mi?


 


Geri Dön