28 / 04 / 2024

Tapu harcı indirimi 2019'a uzayacak mı?

Tapu harcı indirimi 2019'a uzayacak mı?

Bu senenin Mayıs ayında Hükümet tarafından başlatılan tapu harcı indirimi kampanyası 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştı. Peki, tapu harcı indirimi tekrar 2019'a uzayacak mı?



Gayrimenkullerin tapuda alım satım işlemlerine konu olması halinde tapuda harç ödemedi yapılıyor. Harç ödemeleri alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı yapılıyor. Tapu harcı gayrimenkullerin satış değeri üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor.

Ancak Hükümetin bu senenin Mayıs ayında başlattığı kampanya ile tapu harcında indirime gidildi. Tapu harcı konut ve işyerleri için binde 15'e indirildi. 

Söz konusu tapu harcı ve KDV indirimi için son tarih 31 Ekim 2018 olarak belirlenmişti. Uygulamanın bu tarihte sona ermemesi ve uzatılması için sektör temsilcileri çağrıda bulundu. Çağrılara karşılık olarka tapu harcı indirimi 31 Aralık 2018 tarihine uzatıldı. Bu dönemin de sonuna gelindi. Peki, tapu harcı indirimi tekrar uzayacak mı?

Tapu harcı ve KDV indiriminin yıl sonuna kadar devam edeceği azine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından 1 Kasım'da açıklandı. 

Söz konusu indirim uygulamasından yararlanmak isteyen kimselerin 31 Aralık 2018 tarihine kadar tapu devir işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ancak bu tarihten sonra tapu harcı indiriminin uzatılmasına ilişkin bir başka karar alınmadı.

Buna göre 2019 itibariyle herhangi bir uzatma kararının alınmamış olması halinde konut ve işyerlerinde eski oran olan binde 20 oranı ile tahsil edilmeye devam edilecek.

Tapu harcı ve KDV indiriminde son günler!

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön