13 / 05 / 2024

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın!

Tapu ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da takip ediliyor. Tapu sahipleri aman dikkat...Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın... 



'1 MİLYONLUK DAİRE İÇİN 40 BİN LİRA TAHSİL EDİLİYOR'

Açıklamasında bu noktada özellikle tapuda satış bedelleri üzerinde yüzde 4 olarak alınan yüksek tapu harcının da önemli bir sebep olduğunu belirtmek gerektiğini kaydeden Mustafa Hakan Özelmacıklı, bugün 1 milyon liraya satılan bir daire için 40 bin TL yani yüzde 4 tapu harcı devlet tarafından tahsil edildiğini belirtti.

2023'te yalnızca tapu harcı sebebiyle 54 milyar 762 milyon TL'lik bir bütçe oluşturulduğunu ve harç gelirlerinin önemli bir kısmının tapu harcından geldiğini belirten Özelmacıklı, bu çerçevede genel bir beyan affı önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Özelmacıklı, açıklamasında gerek orta gelirliler için müteahhitlerin tam kredi çektirememesi gerekse taşınmazların satış bedellerinin gerçekten gösteriminin önünde bir beyan affı ihtiyaç olarak gözüktüğünü belirtti.

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın!

"SİSTEM DIŞI BIRAKILSIN" ÖNERİSİ

Mustafa Hakan Özelmacıklı, regülasyonların yalnızca gayrimenkullerin tapu harcı kısmı ile değil bedelin tahsil edilme yöntemleri, yetkisiz aracıların ortadan kaldırılması ve mal sahibi olmayanların verdikleri ilanların sistem dışında bırakılması gibi birçok düzenlemenin farklı kurumlar çerçevesinde yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

"PROBLEMLERİN ÖNÜNE GEÇMEYİ KOLAYLAŞTIRABİLİR"

Bu konuda öncelikle emlak vergisi kanunda yapılacak düzenlemelerle gayrimenkulün değer haritalarının ülkemizde oluşturulması ve bu değer haritalarına esas taşınmaz asgari satış bedellerinin belirlenmesi bu problemlerin önüne geçmeyi kolaylaştırabileceğini kaydeden Özelmacıklı aynı zamanda emlak işletmelerine verilecek yetkilerle bu bedellere ilişkin kontroller de sağlanabileceğini de kaydetti. Bununla birlikte tapu sicili kanununda yapılacak düzenlemelerde beyan edilecek asgari düzenlemeler tekrar gözden geçirilebileceğini belirten Özelmacıklı, "Buna bağlı yabancılara satışta yapılan düzenlemelerin devletin harç gelirlerini artırdığı aşikardır." dedi.

Mustafa Hakan Özelmacıklı söz konusu bu sürecin tapu harcındaki indirim ve beyan affı ile beraber çıkarılmasının daha doğru olacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Tapu sahipleri aman dikkat! O ücret 4 bin lirayı geçemeyecek! Hemen göz atın!

Tapu sahipleri dikkat! O tarihte resmen sona erecek! Yapmayan yandı!

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihte resmen sona erecek! Yapmayan yandı!


Geri Dön