09 / 05 / 2024

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda devrim gibi düzenleme geliyor. Tapu devir işlemlerinde yeni dönem 4 Temmuz'da başlayacak. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden gerçekleştirilebilecek. İşte tüm detaylar...



NOTERLER BİRLİĞİ’NDEN RANDEVU ALINMASI GEREKİYOR
Satış işlemini noterden yapmak isteyenler Türkiye Noterler Birliği’nin elektronik randevu uygulamasından başvuru yapabilecek.

Sisteme tarafların bilgileri, taşınmazın emlak vergi değeri ile taraflar arasında belirlenen satış bedeli gibi bilgiler işlenecek ve belgeleri yüklenecek.

Noterler, başvuruyu Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi üzerinden sorgulayacak.

Satış işlemine mani bir durum yoksa taraflara randevu verilecek.

TAPU HARCININ YANI SIRA NOTER ÜCRETİ DE ÖDENECEK
Tapu dairesinde yapılan işlemlerde satış bedelinin yüzde 4’ü kadar tapu harcı ödeniyor.

Noterlerde buna ek bir ücret daha alınacak. Taşınmazın değerine göre bu ücret 500 liradan az ve 4 bin liradan fazla olamayacak. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön